Trending News
HomeДекорацияФото галерия на стената с любимите снимки от Instagram

Фото галерия на стената с любимите снимки от Instagram

Живеем в един свят обвързан изцяло с новите технологии, интернет и по-специално социалните мрежи, без които напоследък не можем. Едва ли има някой, който да не е ползвал Instagram или поне чувал за него.  За тези, колко и малко да са те, които не знаят какво е – това е социална мрежа, която ни позволява да правим снимки със смартфоните си, след това да ги ретушираме и украсяваме с различни филтри и накрая да ги споделяме с приятелите си. Идва момента, в който осъзнавате колко много снимки имате и може би ви се иска да направите нещо различно с тях. Точно това различно нещо ще ви покажем в тази статия, а именно създаването на фото галерия със снимки от Instagram върху подходяща стена в дома ви. Нека започнем …

Избор на място

Фото галерия на стената с любимите снимки от Instagram
Първото и най-важно нещо, което трябва да направите е да изберете подходящата стена, върху която да разположите вашата “мини изложба”.  В идеалния случай пространството, от което се нуждаете трябва да бъде с приблизителни размери 130 см. (височина) и 150 см. (ширина), но може да бъде и по-малко, ако разпечатате по-малки по размер снимки. Снимките може да поставите над диван, бюро или друга част от обзавеждането.

Оразмеряване

Фото галерия на стената с любимите снимки от Instagram
След като сте избрали стена ще трябва да оразмерите работното пространство. Това ще се отрази на размера на снимките и на броя им. В случая, който е показан за пример е използвана стена с дължина 152 см. Снимките по дължина са шест на брой с приблизителен размер от 13 см, между всяка една има разстояние от 2,5 см и в двата края има отстояние от стените от по 22 см.

Избор на снимки

foto-galeriq-na-stenata-s-liubimite-snimki-ot-instagram-3g
След като оразмерите пространството, ще се наложи да прецените колко реда и колко колони да включва вашата фото стена. В примера има 5 реда и 6 колони, което прави общо 30 снимки. Влезте в Instagram и подберете нужния брой снимки, но внимавайте – снимките ще са много близо, така че изберете такива, които да изглеждат добре заедно. Накрая преоразмерете изображенията (ако има нужда) и ги принтирайте или използвайте услугата Printstagram.

 Създайте  “решетка”

foto-galeriq-na-stenata-s-liubimite-snimki-ot-instagram-4g
Започнете да създавате решетка, като използвате тиксо и облепите първо краищата на фото галерията, а след това оформете и отделните клетки. Внимавайте да не изкривявате линиите – те ще ви служат за ориентир.

Прикачете снимките

foto-galeriq-na-stenata-s-liubimite-snimki-ot-instagram-5f
Препоръчвам ви да го направите, чрез залепването на малки парченца двойно лепящо тиксо на гърба на снимката. По този начин ще направите премахване на снимките лесно и без последствия за стената зад тях.  Когато дойде момента, в който ще решите, че искате нови снимки или въобще не искате никакви снимки, ще се радвате, че сте ги залепили по този начин.
Накрая остава само да се насладите на вашата фото стена, която ще ви напомня за различни забавни и важни моменти от живота, като ви ги показва през прекрасните ефекти на Instagram.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.