HomeАпартаментиЦветен и функционален интериор за малък семеен апартамент [45 м²]

Цветен и функционален интериор за малък семеен апартамент [45 м²]

В статията ще разгледаме в детайли новия дом на едно младо семейство, очакващо бебе, намиращ се в Лондон. Интересното тук е големината на жилището и изискванията към него – то е традиционен английски апартамент от миналия век в центъра на Лондон, който предлага площ от 45 м².

Собствениците на жилището се обърнали към студио Emil Eve Architects. След като изслушали и внимателно анализирали желанията на своите клиенти, дизайнерите осъзнали, че са изправени пред една наистина трудна задача, имайки предвид малкото пространство, това което трябвало да се свърши и не на последно място – ограничения бюджет.

Малкото жилище има прост етажен план, който е много подходящ за нуждите на семейството. Всички стаи са разположени от двете страни на правия коридор. От едната страна са спалнята и детската стая, а от другата – всекидневната и кухнята, а в края на коридора е разположена банята с тоалетната. Нека първо насочим вниманието си към основното помещение.

tsveten-i-funktsionalen-interior-za-malak-semeen-apartament-45-m-3g
tsveten-i-funktsionalen-interior-za-malak-semeen-apartament-45-m-1g
tsveten-i-funktsionalen-interior-za-malak-semeen-apartament-45-m-2g

В центъра на комбинираната дневна с кухня откриваме обемиста система от рафтове, заета от книги, растения и декорации, която визуално разделя кухнята и трапезарията от зоната за работа и почивка. В кухнята откриваме също толкова богата на места за съхранение стена, която е идеалното място за поставяне на подправки, кухненски принадлежности и декорации. И двете системи са изработени по индивидуален чертеж, напълно съобразен с нещата, които ще бъдат поставяни в тях.

Докато обзавеждането в кухнята е семпло, функционално и практично в предимно бял цвят, то нещата в другата част от помещението, коренно се различават. Там откриваме един богат на цветове интериор, изпълнен с живописни произведения на изкуството, антики и много растения, които създават ведро усещане.

Сега, накратко за останалите три помещения. В банята дизайнерите са заложили на абсолютната белота, целяща визуално да разшири иначе тясното помещение. Родителската спалня разполага с вграден гардероб и светъл интериор, а фокусът в малката детска стая е върху работното пространство, което е комбинирано с малка мебел за съхранение.

Фотограф – Mariell Lind Hansen

tsveten-i-funktsionalen-interior-za-malak-semeen-apartament-45-m-4g tsveten-i-funktsionalen-interior-za-malak-semeen-apartament-45-m-5g tsveten-i-funktsionalen-interior-za-malak-semeen-apartament-45-m-6g tsveten-i-funktsionalen-interior-za-malak-semeen-apartament-45-m-7g tsveten-i-funktsionalen-interior-za-malak-semeen-apartament-45-m-8g
tsveten-i-funktsionalen-interior-za-malak-semeen-apartament-45-m-9
tsveten-i-funktsionalen-interior-za-malak-semeen-apartament-45-m-910

tsveten-i-funktsionalen-interior-za-malak-semeen-apartament-45-m-911g tsveten-i-funktsionalen-interior-za-malak-semeen-apartament-45-m-912g tsveten-i-funktsionalen-interior-za-malak-semeen-apartament-45-m-plan

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.