Trending News
HomeДекорацияКаквa декорация да сложа на стената?

Каквa декорация да сложа на стената?

Със сигурност много пъти сте си задавали въпроса: Какво би отивало на стената в хола? Ами спалнята? А кухнята? Предложенията са много, но дали сте избрали най-подходящото за това място? Има голям избор от различни арт произведения, които са прекрасни по своему – картини, фотографии, ръчно изработени мозайки, декоративни огледала и много, много други.

В тази статия ще ви представим няколко съвета , които ще ви помогнат в избора на декорация, както и идеи за това как и къде да я поставите, специално подбрани от онлайн магазина Borju.

Когато избирате определен детайл, съобразете се с тези три прости правила :

  • Изберете това, което ви допада !
  • Поставете орнаментите на нивото на очите.
  • Акцентирайте !

Изберете това, което ви допада

Каквa декорация да сложа на стената?

Това може би е най-важния критерии при избора на декорация. Изберете тези, които ще ви карат да се чувствате добре, ще ви зареждат с позитивна енергия и ще ви напомнят, че сте си в къщи.

От голямо значение, при избора на арт елементи е съобразяването на цветовете. Ако сте се спрели на картини и пана уверете се, че няма да се получи конфликт с цветовете на интериора.

Избягвайте да позовавате избора си единствено на списания и реклами, освен ако не намерите нещо наистина привлекателно, разбира се. Там са поместени творби, които са  модерни в момента, но след време може да отшумят като някои тенденции.

Поставете орнаментите на нивото на очите

diy-wall-art

[adrotate banner=”6″]

Една от най-често допусканите грешки при монтирането на декоративни елементи на стената е височината, на която се поставят – или са твърде високо или много ниско. Ако е много над нивото на очите ви, няма да й се наслаждавате, да не говорим за това, че изглежда не съразмерно, а понякога и грозно.

Разбира се, има и малки изключения. За пример, ще споменем поставянето на няколко малки декоративни плочи, подредени хоризонтално над вратата на кухнята.

Друг вариант е, ако поставите на стената си голяма колекция от снимки, които имат за цел да изглеждат като едно общо табло. В този случай със сигурност ще искате да поставите центъра на това табло на нивото на очите си, а останалата част от снимките ще бъдат нагоре и надолу от него.

Акцентирайте

akcent

Един от най-интересните и широко разпространените начини за акцентиране върху стенен детайл е поставянето на насочено осветление.

Акцентирането, чрез поставяне на насочено осветление ще изкара на показ вашата декорация и тя ще е първото нещо, което ще забелязвате вие и вашите гости при влизане в стаята. Може да използвате светлинен източник, насочен към картина например или да направите рамка около нея с помощта на LED осветление.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.