HomeДекорацияЦветна Коледа – идеи за декорация на вашия дом

Цветна Коледа – идеи за декорация на вашия дом

Това време от годината е вълшебно – зареждани с емоции, подтиква ни към добро и ни изпълва с много любов. Всичко това се дължи на магията на предстоящите Коледни празници, а какво са те без подходяща коледна украса у дома?

В тази статия няма да говорим за неща, които вече знаете и сте използвали. Ще поговорим за някои хитри идеи, които ще вдъхнат нова визия на старите ви Коледни декорации и ще превърнат жилището ви в модерно украсен дом. Винаги е забавно да използвате това, което имате, като го актуализирате и го превърнете в неговата нова версия.

И както може би сте се досетили от заглавието, ще ви покажем идеи за декорации, които непременно изглеждат цветно, лъскаво и актуално. Не забравяйте, че с показаните идеи тук се стремим само да разпалим въображението ви, всичко друго оставяме на вас и вашите сръчни ръчички.

Една цветна Коледа …

Може би, както всяка друга година сте избрали традиционните тонове, които включват червено, зелено и бяло? Това е страхотно, тъй като Коледа идва в тези цветове, но защо не прибавите и нещо ново, нещо, което ще разтърси празниците? Бъдете креатвни, внесете нещо неочаквано в интериора. Дори и да решите да се придържате към цветовете за празника, направете го по един по-различен начин, както е направено на картинката отдолу с използването на ярко червените висящи звезди.

edna-tsvetna-koleda-idei-za-dekoratsiq-na-vashiq-interior-1g
Друг интересен вариант, който е насочен към по-смелите от вас е да смените изцяло заряда на обстановката, като използвате различни от традиционните цветове. Така ще подчертаете характера на своето жилище.
edna-tsvetna-koleda-idei-za-dekoratsiq-na-vashiq-interior-2g
И като говорим за цветове – няма нищо по-весело от колекция от коледни орнаменти в бонбонени цветове. С помощта на цветни панделки и правилен подбор на орнаментите, ще направите страхотна украса, която може да подведе някой и да му се доядат бонбони 🙂
edna-tsvetna-koleda-idei-za-dekoratsiq-na-vashiq-interior-3g
Ето нещо, което можете да направите сами. От картонени кутийки си направете малки декоративни подаръчета. После ги нанижете на цветна или лъскава връв и вече имате страхотна, ръчно направена герлянда, която да краси някой кът от дома ви.
edna-tsvetna-koleda-idei-za-dekoratsiq-na-vashiq-interior-4g
Ето една страхотна идея за украса на Коледната елха, която намерихме в блога на Марта Смит. Тя е вдъхновена от художника Ким Паркър и изглежда зашеметяващо добре. За да постигнете този ефект ви трябват многоцветни кръгли визулки, които включват поне десет цвята и поне по два нюанса от цвят (по-светъл и по-тъмен). Бялата елха не е задължителна, но ефекта с нея е по-добър.
edna-tsvetna-koleda-idei-za-dekoratsiq-na-vashiq-interior-5g
Омбре тенденцията е много актуална в този момент, така че защо не я внесете в коледната украса? На пазара има стъклени топки с омбре дизайн, а ако искате да се позабавлявате – направете ги собственоръчно. Не е сложно, просто вземете прозрачни стъклени топки и потопете долният им край в купа с боя.
edna-tsvetna-koleda-idei-za-dekoratsiq-na-vashiq-interior-ombre1 edna-tsvetna-koleda-idei-za-dekoratsiq-na-vashiq-interior-ombre2
Завършваме с едно предложение за празничен календар. Може да го направите, като поставите платно на стената и върху него изрисувате дните от месеца или чрез декоративни стикери. Така цялото семейство ще отброява дните до наближаващите Коледни празници.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.