HomeАпартаментиАпартамент в Зеленоград с впечатляващи контрасти

Апартамент в Зеленоград с впечатляващи контрасти

Досега сме се сблъсквали с много красиви апартаменти в нашите статии, повечето, от които с опростен, но много атрактивен дизайн. Точно такъв е и случая на този прекрасен апартамент, който вместо да впечатлява с богат и изобилстващ от орнаменти интериор, показва един семпъл дизайн изпълнен с много стил и елегантност.
Апартамент в Зеленоград с впечатляващи контрасти
Жилището се намира в Зеленоград, Русия, а интериора е дело на дизайнерката от Москва Александра Федорова. Мисля, че ще се съгласите с мен, ако кажа, че е нужен само един поглед върху снимките на апартамента и веднага става ясно, че това е един от онези интериори, които оставят ясен спомен в съзнанието ни. Несъмнено има много неща тук, достойни за възхищение, но ние ще започнем с очевидното – цветовете .
Апартамент в Зеленоград с впечатляващи контрасти
Дизайнерката е използвала цветова палитра, базирана на неутралните тонове. Декорът е красива комбинация между черно и бяло, които контрастират помежду си нежно и изискано.  Друго нещо, което прави силно впечатление е смесения стил на мебелите. Класическите фотьойли придават драматичен завършек на цялостния интериор, в който откриваме повече модерни елементи и материали.
Забелязахме и още нещо интересно – макар черното и бялото да са неутрални и доста студени цветове, интериора и атмосферата в апартамента са топли и гостоприемни. Това е така, защото дизайнерката умело е включила в пространството и един естествен кафяв акцент, които придава уют и топлина на жилището.
Тези цветни акценти са включени във всички стаи в различни форми. Дали ще са под формата на килим, завеси, подови настилки, стенни акценти или по-сложни орнаменти, тези елементи добавят нежно докосване и стилна визия на декора.
Една от спалните има различни цветови акценти от останалите стаи в апартамента. Там срещаме жълти и зелени декоративни елементи и части от обзавеждането, което кара пространството да изглежда динамично и същевременно спокойно и и отпускащо.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net