HomeАпартаментиМалък апартамент с хитри идеи за оптимизиране на пространството

Малък апартамент с хитри идеи за оптимизиране на пространството

Когато става въпрос за малък апартамент, функционалността и комфорта са двете основните “теми”, които трябва да бъдат взети под внимание при планиране на дизайна. Може би едно от най-големите предизвикателства за интериорните дизайнери е да създадат усещането за повече пространство в малко жилище.

Малък апартамент с хитри идеи за оптимизиране на пространството

Без никакви съмнения, дизайнерите от австралийското студио Minosa Design Studio са се справили чудесно с това предизвикателство. Те са проектирали това жилище за пет членно семейство от Сидни, като са помислили за всичко, от което те биха имали нужда и са се постарали да им го осигурят. Съединени са два апартамента един към друг, като по този начин е осигурено допълнително пространство за голямото семейство.

Най-интересната част от целия апартамент е кухнята. Нейната фокусна точка е огромната 10 местна маса ( която има функцията да се сгъва и разгъва), а прекрасните бели стени са всъщност шкафове с плъзгащи врати, зад които е скрито почти цялото кухненско оборудване. Това е един много интересен подход на дизайнерите за оптимизация на пространството, а от идеята за белите плъзгащи врати се е родила и цялостната концепция на останалата част от интериора.

Резултата – един модерен, практичен и очарователен дом – радост за цялото семейство.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net