Trending News
HomeАпартаментиМинималистичен интериор за голям апартамент в Литва [150 м²]

Минималистичен интериор за голям апартамент в Литва [150 м²]

В статията днес ви показваме един интериор на архитектите от студио Hito.lt на жилище с големина от 150 квадратни метра в Каунас, Литва. Собствениците – петчленно семейство, решили да се преместят от своята резиденция извън града в апартамент в стария град. Това много вдъхнови авторите на проекта, които смятат, че най-важното в едно жилище не са вещите, а хора с техните истории и преживявания. Ето защо, жизненото пространство олицетворява преследването на минимализма във всичко – от стила до броя на материалните обекти.

Основните изисквания на семейството са наличието на четири отделни спални и просторна всекидневна, както и присъствието на необработени бетонни стени и тавани. Архитектите разработили напълно функционален план, запазвайки и подчертавайки съществуващите предимства на пространството, в което интересите и предпочитанията на хората играят централна роля. Апартаментът е проектиран с три детски стаи, една родителска спалня, комбинирана кухня и хол, две бани и складово помещение.

Вътрешността на апартамента е доминирана от плътни цветове и естествени материали като метал, вълна, дърво и бетон. Интериорът изобилства от детайли в черен цвят, които създават впечатление за дълбочина, балансират и абсорбират определени детайли, пресичат сивото пространство в различни зони и формират пространствена структура.

Жилищната площ е декорирана с две различни произведения на изкуството. Женският портрет на Gia Ram е комбиниран с груби и гладки бетонови конструкции, а работата на Tadao Cern с ясна геометрия се вписва в пространството със строги форми и елементи. И двете произведения подчертават двете страни на интериора – от едната страна свободни, груби и изразителни, а от другата фини, геометрични, минималистични.

Източник: HQRoom

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment