HomeОбзавежданеЗащо да изберем мебели от масивно дърво?

Защо да изберем мебели от масивно дърво?

Днес, когато пазарът, както на мебели, така и на всеки друг продукт е меко казано наситен, потребителите са едновременно облагодетелствани от този факт, но и поставени в ситуация на труден избор. Когато избирате нови мебели, първото нещо, което гледате е техния дизайн, което е и логично, тъй като ще ви се налага да виждате избраните мебели всеки ден. Има нещо, което също е от съществено значение и това е материалът, от който са изработени мебелите и именно тази тема ще разгледаме днес.

И за да бъдем по-точни, ще разгледаме предимствата на мебелите направени от масивна дървесина, пред тези, изработени от ПДЧ и МДФ. За тези от вас, които незнаят какво е ПДЧ (плоча от дървесни частици) и МДФ (дървесно влакнести плоскости) – това са ламинирани плоскости и са сред най-популярните при производството на мебели.

mebeli-ot-masiv-3

Първото и може би най-важно предимство на мебелите направени от масивно дърво е тяхната устойчивост и дълголетие. Една такава мебел, би издържала във времето много повече, от мебел, изработена от по-евтин и нискокачествен материал.

Лесни са за ремонт и отстраняване на нежелани белези. Да, ако одраскате или нараните мебел, направена от масивно дърво, това е поправимо, докато при мебелите, изработени от други материали, подобен козметичен ремонт е невъзможно.

Мебелите направени от масив са едни от най-красивите и изпълнени с детайли на пазара. Те внасят неповторим уют и топлина във всеки дом. Солидното дърво позволява изработването на различи форми и детайли, които придават на мебелите, а и на дома ви един уникален стил. Това е невъзможно при мебелите изработени от ПДЧ и МДФ, тъй като там плоскостите се нарязват на панели,а в следствие на това, формата им задължително е правоъгълна.

източник: Мебели “Елица” – www.mebelielica.com

Може би ще чуете, че мебелите от масив са по-капризни към влажност и като цяло, към капризите на времето. Да това е така, но ако дървото е обработено правилно още във фабриката, а след това вие полагате допълнителни грижи за него, то ще запази своите качества и красота дълги години.

Това са едни от най-важните качества на мебелите направени от дървен масив. Те са по-скъпи, но както се казва на много места – качеството си има цена. Ако си падате по класическият и стилен дизайн, харесвате детайлите и изобилието от форми, съчетани с дълголетие и трайност, то мебелите от масивно дърво са правилния избор за вас.

mebeli-ot-masiv-912 mebeli-ot-masiv-910 mebeli-ot-masiv-9 mebeli-ot-masiv-6 mebeli-ot-masiv-2 mebeli-ot-masiv-5
mebeli-ot-masiv-913

 източник: Мебели “Елица”

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.