Trending News
HomeИновацииДобавена реалност в интериорния дизайн. Бъдеще в настоящето

Добавена реалност в интериорния дизайн. Бъдеще в настоящето

Решавате да започнете ремонт, или да освежите някоя стая в жилището си. Взимате молив, ролетка и започвате да чертаете и мечтаете. Как ще изглежда новия диван в ъгъла на хола? Дали леглото в спалнята ще пасне на цвета на стената? Дали да бъде в бяло, или цвят шампанско? Въпроси, които имат един прост отговор.  Добавена реалност (WebAR). Казахме, че е просто, а звучи доста сложно. Ще Ви обясним подробно всичко в тази статия.

Виждали ли сте снимки на децата с добавени дигитални уши и муцунка на кученце? Показвали ли  са ви през различни апликации и приложения на телефона, или таблета, как се добавят, коса, мустаци, аксесоари и други подобни, които се залепват на мястото си и следват движенията Ви? Това е добавената реалност (AR). Обикновено е необходимо да инсталирате допълнително някакво приложение, за да можете да го видите.

А сега да се върнем към дивана, който искате да купите. Да го поставим точно на мястото където го искате и то директно във Вашия дом.

Ще ни трябва конкретен пример, за да видите как се случва на практика. Може да опитате да поставите някой от безплатните демо модели на ScanWebar директно във вашия дом.  Харесва ли ви? Ако сте успели, значи вече всичко е с една идея по-ясно.

 

Какво означава (WebAR) за собствениците на магазини, които предлагат мебели?

Доскоро беше невъзможно за потребителите да „опитват“  и да „изпробват“ различни стоки в  помещението, което искат да декорират, или обзаведат.

Бъдещето е тук. Сега. Услугата ScanWebar, разработена изцяло върху основата на уеб добавена реалност (web-based augmented reality или WebAR) предлага визуализиране на 3D модели (на съществуващи стоки – като дивана, за който писахме по – горе). Потребителите могат сами да създадат интериорния дизайн в реално време и то направо в собственото си жилище. Да поставят определена мебел на точното място и да преценят дали и какво точно ще стои добре в техния дом.

Вероятно ще закупят продукта, ако пасне на концепцията, която се търси.

Готови решения за онлайн магазини

За онлайн магазините създадени на WordPress (WooComerse) или Sopify, компанията ScanWebar има разработени готови иновативни плъгини, които се инсталират и интегрират лесно в сайта. За останалите има алтернативни решения, подробности за които които можете да видите тук.

Вместо заключение

Нека кажем, че VR (Виртуалната реалност) създава един съвсем нов различен свят. При AR и WebAR има наслагване – Вие винаги ще виждате реалния свят + избрания от Вас дигитален обект (няма как да сте забравили за дивана). А предимството на новата уеб базирана добавена реалност (WebAR) е, че не се налага да инсталирате допълнителни приложения и софтуер.

Може би това Ви звучи фантастично, но ако сте опитали по- горните стъпки, вече сте се убедили във функционалността и удобството, което предлага тази иновативна технология.

Със сигурност ще се убедите и в необходимостта. Щом Вашия бизнес е успешен, Вие знаете, какво е конверсия, а сега имате още един инструмент да я повишите многократно.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments
  • Ами понеже съм от малко градче,а търся много нови идей за красив дом външен вид,проект затуй Ви търся! Понеже много ми допада вашите решения.

    November 22, 2021
  • Реални решения, които съвременните хора определено ще харесат. Можете да експериментирате и да създадете нова атмосфера. Виртуалната реалност става част от интериорния дизайн и е готино.

    December 3, 2021

Leave A Comment