HomeСпалняВижте как ще изглеждат леглата в бъдещето

Вижте как ще изглеждат леглата в бъдещето

Ние, от екипа на Модерен Дом, много обичаме да мислим за бъдещето и за това как биха изглеждали елементи от интериора след няколко години. Показвали сме ви няколко статии с концептуални модели за бъдещето на различни неща, свързани с интериора.

Припомнете си Къщата на бъдещето и Кухнята на бъдещето ]

Днес ще прескочим отново в бъдещето и ще разгледаме концепцията на една иновативна спалня, представена от производителя на мебели DesleeClama. Проектирана е от известния дизайнер Алекс Ентовен и е представена за първи път като “леглото на бъдещето” на изложението Interzum 2013 в Кьолн.

vijte-kak-shte-izglejdat-leglata-v-badeshteto-1g

Това, което впечатлява най-много в това иновативно легло е неговия органичен дизайн, но не само. То се отличава със страхотни иновационни технологии, които са интегрирани творчески в трикото, от което е изработено леглото. Те също така са подредени и поставени така, че да осигурят страхотни удобства на използващия леглото.

Иновацията в трикото идва от използването на оптични влакна и свръх фини медни нишки, които изграждат една невероятна структура. От друга страна, това трико изработено от DesleeClama дава възможност на иноватори, като Алекс Ентовен, да развихрят въображението си и да направят от обикновено легло нещо далеч по-функционално.

Ентовен не само добавя функции като осветление, уреди за поглъщане на шума, различни сензори, контролни панели и невидими високоговорители, но ги вгражда в материята така, че да не се усещат и забелязват. По този начин сънят се превръща в удоволствие.

 vijte-kak-shte-izglejdat-leglata-v-badeshteto-2g vijte-kak-shte-izglejdat-leglata-v-badeshteto-3g vijte-kak-shte-izglejdat-leglata-v-badeshteto-4g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.