HomeКъщиНевероятна концепция на къща с формата на пирамида

Невероятна концепция на къща с формата на пирамида

Какво прави една къща уникална? Дали това е нейната форма, цвета на фасадата, пейзажът около нея, интериорният й дизайн или нещо друго ? Аз бих казал, че това е елементът, който кара къщата да се откроява от останалите. Не е задължително този елемент да е нещо ново или невиждано досега, стига да се използва по уникален и неочакван начин. Пирамидите, например, са познати на човечеството от хиляди години, но къща с формата на пирамида определено не е това, което очаквате да видите, докато се разхождате по улицата.

neveroqtna-kontseptsiq-na-kashta-s-formata-na-piramida-1g

Това е само концептуален модел на къщата направен от мексиканския архитект Juan Carlos Ramos и искрено се надявам идеята му да стигне до фаза изпълнение и един ден да видим такива къщи в реалния живот. Проектът е изготвен и представен като предложение за архитектурен конкурс.

Къщата има проста геометрична форма, с която всеки човек е запознат, но е представена по един необичаен начин, който няма как да остане незабелязан. Къщата е едновременно необичайна, атрактивна и емблематична. Притежава много прозорци, повечето от който са разхвърляни и несиметрично подредени. Фасадата й представлява една огромна стъклена стена, която позволява на естествената светлина да докосва всяко кътче от интериора.

Прототипът на “къщата-пирамида” разполага с два етажа и таванско помещение. Интересното е, че архитектът е съумял да разположи в проект с такава форма, тераса, библиотека, гараж за автомобили и звукозаписно студио.

Разгледайте проекта и споделете с нас, какво мислите за тази идея, като използвате формата за коментари в края на статията.

neveroqtna-kontseptsiq-na-kashta-s-formata-na-piramida-2g neveroqtna-kontseptsiq-na-kashta-s-formata-na-piramida-3gneveroqtna-kontseptsiq-na-kashta-s-formata-na-piramida-4g neveroqtna-kontseptsiq-na-kashta-s-formata-na-piramida-5g neveroqtna-kontseptsiq-na-kashta-s-formata-na-piramida-6g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net