HomeКухняКухня на бъдещето – компактна, функционална и екологична

Кухня на бъдещето – компактна, функционална и екологична

Един от най-големите проблеми в днешно време свързан с жилищата е, че те стават все повече и все по-малки. Малкото жилище не може да предложи удобство и свобода на движение, а това най-много се усеща в кухнята. Никой не обича да готви в тясна кухня – плотовете не стигат, трудно намираме това което търсим, а пространството е ограничено и всичко пречи.

Дизайнерът Massimo Facchinetti от CLEI, взел предвид всички тези фактори, изобретява нещо наистина интересно и практично. Кухненска кула, имаща всички уреди и функции, които са необходими в една нормална кухня, подредени в компактна конструкция с прост и изчистен дизайн.

Кухненската кула разполага с енергоспестяващи системи, а електроуредите се захранват от енергия, произведена от слънчеви панели. Ако си помислихте, че това прави  кухненския остров екологичен и иновативен, то ще останете изненадани от факта, че той разполага с малка вертикална градина от една страна, където можете да засадите собствени растения и да ги използвате в кулинарните си предизвикателства.

Водата от мивката се филтрира и се използва повторно в съдомиялната машина. Още по-интересно е, че след като измие съдовете, водата отново се филтрира и се използва за поливане на растенията във вертикалната градина отстрани.

Дизайнът е много семпъл и “умен”. Мивката, както и много от другите части, се прибират в корпуса и просто изчезват, като по този начин ви осигуряват нужното място за движение. Кулата също така разполага и с интегрирана система за готвене, аспиратор, микровълнова печка, системи за изплакване и измиване и още куп нужни и ненужни кухненски приспособления, които стават лесно достъпни с едно издърпване.

Основното предимство на това кухненско чудо е, че то се възползва максимално от вертикалното пространство и така остава предостатъчно място за всичко останало, което сте намислили да поставите във вашата кухня.

kuhnqta-na-badeshteto-kompaktna-funktsionalna-i-ekologichna-2g kuhnqta-na-badeshteto-kompaktna-funktsionalna-i-ekologichna-3g kuhnqta-na-badeshteto-kompaktna-funktsionalna-i-ekologichna-4g kuhnqta-na-badeshteto-kompaktna-funktsionalna-i-ekologichna-5g kuhnqta-na-badeshteto-kompaktna-funktsionalna-i-ekologichna-6g kuhnqta-na-badeshteto-kompaktna-funktsionalna-i-ekologichna-7g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.