Trending News
HomeАпартаментиУникален проект за трансформиращ се интериор в малко жилище [29 м²]

Уникален проект за трансформиращ се интериор в малко жилище [29 м²]

В статията ще ви покажем как малко може да означава много. Ще разгледаме един наскоро завършен проект от студио LAAB, чийто дизайнери са успели да максимизират всеки сантиметър от този апартамент с големина от 29 м², намиращ се в централен Хонконг.

Собствениците на малкото жилище имали дълъг списък с желания, включващ напълно оборудвана кухня, вана, домашно кино, фитнес зала, удобни и практични места за съхранение, както и интериор с интегрирани удобства за котки, тъй като освен двама възрастни, в апартамента ще живеят и три космати съквартиранти. След съставянето на повече от 40 различни проекта, дизайнерите избрали този, който бил едновременно функционален и елегантен.

unikalen-proekt-za-transformirasht-se-interior-v-malko-jilishte-29-m-1

За да реализират своите амбициозни планове, от екипа на LAAB трябвало да помислят отвъд концепцията за статични пространства. Те започнали, като поставили времето в основата на своя проект, което означава, че пространства ще се отварят и затварят в зависимост от целите, необходими по това време на денонощието.

За да добиете най-пълна представа как работи тази концепция, ще ви дам пример със зоната, в която се намира ваната. Това пространство може да приеме следните форми:

  • традиционната баня с вана
  • отделна вана, която позволява на гостите да се къпят, докато собствениците си мият зъбите например
  • втори ред за сядане за домашното кино или допълнителни места за големи групи от приятели
  • спалня за гости

unikalen-proekt-za-transformirasht-se-interior-v-malko-jilishte-29-m-5-1

unikalen-proekt-za-transformirasht-se-interior-v-malko-jilishte-29-m-2g
unikalen-proekt-za-transformirasht-se-interior-v-malko-jilishte-29-m-3g unikalen-proekt-za-transformirasht-se-interior-v-malko-jilishte-29-m-5g
unikalen-proekt-za-transformirasht-se-interior-v-malko-jilishte-29-m-4g unikalen-proekt-za-transformirasht-se-interior-v-malko-jilishte-29-m-6g

Апартаментът е предназначен не само за Мишел и Анди (собствениците), но и за техните три котки – Banoffee, Dumpling и Tuxedo. “Котешките” удобства включват пространство за разходка на тавана, стълбички , хралупа с котешки легла за почивка, котешка тоалетна, скритa под мивката в банята, както и място за хранене, скрито в кухненските шкафове.

Използваните в интериора материали, детайли и механични системи са предназначени да поддържат пространствата сухи, чисти и без неприятни миризми.  Например, котешката тоалетна е снабден със своя собствена система за вентилация.

unikalen-proekt-za-transformirasht-se-interior-v-malko-jilishte-29-m-910g unikalen-proekt-za-transformirasht-se-interior-v-malko-jilishte-29-m-911g

В жилището са използвани различни системи за автоматизация на дома, в това число и умно осветление, което създава различни настроение посредством различни осветителни тела, цветове и интензитет на светлината. Жилището притежава и умна входна система, която отваря вратата на собствениците от разстояние и им позволява да изпращат “електронни ключове” на своите приятели, за да се грижат за котките им, когато те отсъстват от града.

unikalen-proekt-za-transformirasht-se-interior-v-malko-jilishte-29-m-7g

В статията видяхме един страхотен дом, който показва как чрез иновативен поглед и използване на нови технологии могат да бъдат постигнати невероятни резултати, дори и в подобни случай, където пространството е наистина малко. Надявам се, че в бъдеще ще виждаме още по-интересни и креативни решения за дома.

unikalen-proekt-za-transformirasht-se-interior-v-malko-jilishte-29-m-8g unikalen-proekt-za-transformirasht-se-interior-v-malko-jilishte-29-m-9g unikalen-proekt-za-transformirasht-se-interior-v-malko-jilishte-29-plan

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.