Trending News
HomeАпартаментиЕдностаен апартамент със стилен и модерен дизайн [30 м]

Едностаен апартамент със стилен и модерен дизайн [30 м]

Предварителният анализ на навиците и нуждите на собственика, както и функционалното зониране, са дали страхотен резултат в случая на това малко студио. С големина от 30 м², жилището е предназначено за младо семейство без деца, а неговият интериорен дизайн е изключително интересен със своя съвременен вид и удобно разположение на всеки детайл.

Автор на проекта е Алберт Багдасарян, който има богат опит с малки жилища и превръщането им в комфортни и ползотворни домове. В резултат на неговата работа това студио може да предложи на своите собственици модерна и комфортна жилищна среда с място за отдих, работа, кухня и трапезария.

Дневна зона

Най-интересната и открояваща се част от дневната зона е големият дървен куб, който изпъква на фона на белите стени и тавани. Той крие цели две помещения – банята и килера, а външната му част се явява визуалния център на стаята с изпъкнал рафт за декорации и телевизионен панел с акустични колони. Впечатление правят двете декоративни фигури в черно и бяло във формата на мъжко лице и грациозно женско тяло.

ednostaen-apartament-sas-stilen-i-moderen-dizain-30-m-1 ednostaen-apartament-sas-stilen-i-moderen-dizain-30-m-2

Стената срещу куба е изпълнена с комбинация от шкафове и отворени рафтове за книги и други предмети. Между шкафовете е поставен диван със строга геометрична форма, а пред него откриваме ниска масичка за кафе с лъскава повърхност. Голямата картина над дивана с нощен градски пейзаж придава завършен вид на тази секция. 

В непосредствена близост до прозореца е създадено малко работно пространство, състоящо се от работен плот и няколко рафта над него. Римски щори позволяват да се регулира количеството светлина през деня, а за вечерното осветление се грижат няколко вградени в тавана осветлителни тела, както и едно централно във формата на кръг.

ednostaen-apartament-sas-stilen-i-moderen-dizain-30-m-3 ednostaen-apartament-sas-stilen-i-moderen-dizain-30-m-4 ednostaen-apartament-sas-stilen-i-moderen-dizain-30-m-5

Кухня и трапезария

Компактният кухненски бокс в минималистичен стил изглежда семпло и стилно, благодарение на изчистените бели мебели и хромираните елементи. Въпреки, че на пръв поглед е изключително малка, кухнята предлага достатъчно място за всичко необходимо за семейство от двама души. В пространството между двата прозореца е поместен кът за хранене с черна маса и черни столове, подчертани от окачена лампа с абажур. Снимката над масата е с черна рамка, която хармонично допълва тази част от интериора.

ednostaen-apartament-sas-stilen-i-moderen-dizain-30-m-6 ednostaen-apartament-sas-stilen-i-moderen-dizain-30-m-7 ednostaen-apartament-sas-stilen-i-moderen-dizain-30-m-8 ednostaen-apartament-sas-stilen-i-moderen-dizain-30-m-plan

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.