Trending News
HomeДетска стаяТийнейджърска стая за момиче със семпъл дизайн

Тийнейджърска стая за момиче със семпъл дизайн

Едно от задължителните преобразявания на детската стая настъпва с наближаването на юношеството на нашето дете. Този период се характеризира със съществена промяна в неговото съзнание, мислене и поведение, тогава то започва да се интересува от коренно различни неща, започва да смята за “детски” досегашните си хобита, а също така и своята стая.

В статията ще разгледаме един проект за тийнейджърска стая, предназначена за 12 годишно момиче с големина от 17 м². Интериорът се характеризира с функционалността си и с едновременно семплите и интересни декоративни елементи.

Тийнейджърската стая притежава всички необходими области за тази възраст на детето. Предлага легло с големи размери – една наистина важна част от стаята на всеки тийн, където той ще почива, ще води телефонни разговори, ще чете преди заспиване и ще се научи да подрежда и организира ежедневно. Точно до леглото откриваме удобно бюро, предлагащо достатъчно пространство за учене, писане и проектиране.

За по-голямо удобство, зад бюрото е осигурено място за удобен люлеещ се стол, където младата госпожица ще може да чете любимите си книги, благодарение на ярката светлина от свободно стоящата лампа или пък да почати с приятели в удобна поза. В стаята е предвидено и място за удобна тоалетка, където тинейджърката да може да се грижи за своя тоалет, да се гримира и всички останали “важни” неща, свързани с този период от нейния живот.

На последно място, но не и по важност, ще обърна внимание на декоративните елементи в интериора. Тук откриваме смесица от стилове, що се отнася до картините по стените, където основните стилове са строгия минимализъм, цветния поп-арт и черно-бялата фотография, която забелязваме в рамкираните снимки, подредени по бюрото и тоалетката.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment