HomeДетска стаяДизайн на детска стая за дете в предюношеска възраст

Дизайн на детска стая за дете в предюношеска възраст

Всеки родител иска най-доброто за своето дете и прави всичко възможно то да се чувства добре. Когато детето има своя стая, то нейния дизайн, обзавеждането и декорацията й трябва да отговарят на периода от развитието на детето, в който то се намира. Разбира се, това не означава, че трябва да преобразяваме детската стая всяка година – напротив, трябва да се постараем да организираме неговата “бърлога” така, че тя да предложи няколко удобства и занимания, както за текущия, така и за периода, който предстои.
Дизайнът, който разглеждаме в тази статия е успял да направи точно това. Стаята е предназначена за осем годишно момче, на което му предстои постепенно изоставяне на играчките и започване на един нов период от неговия живот. В тази връзка, в стаята е предвидено достатъчно място за играчки, като същевременно са формирани няколко зони, които ще посрещнат бъдещите нужди на юношата.

За да бъде максимално оползотворено и разширено пространството на стаята, площта на терасата също е превърната във функционална зона. Там е разположен удобен стелаж, на който към момента са поставени играчки, но в бъдеще там ще се появят много книги, учебници и енциклопедии. Забелязваме и наличието на удобен стол, който да предложи на младежа приятно и уединено място за четене.
Стаята предлага мултифункционална мебел, съчетала в себе си функционално бюро и скрин с изобилие от места за съхранение. Откриваме и уред за спорт, наличието на който е предпоставка за ежедневни упражнения от страна на детето. Цветовете, в които е решена стаята са по-строги и неутрални, което показва предпочитанията на родителите към минималистичността и изчистения дизайн.

Дизайн – Yulia Pracht | Снимки – Pinwin

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment