HomeАпартаментиСветъл интериор на малък апартамент с Азиатски мотиви

Светъл интериор на малък апартамент с Азиатски мотиви

Историята зад интериора на малкото жилище, което ще ви покажем днес е много интересна. Първоначално, проектиран като жилище, предназначено за отдаване под наем, завършената визия на този малък апартамент толкова впечатлил своя собственик, че той решил да остави жилището за себе си и да се премести в него, оставяйки настоящия си дом за отдаване под наем.

Жилището представлява малък едностаен апартамент, намиращ се на първия етаж от жилищна кооперация. След реконструкция и цялостен ремонт, жилището се превръща в модерно малко студио с интересни азиатски мотиви и неповторим чар. В центъра на основното помещение е изграден висок и удобен бар плот, който се е превърнал във фокусна точка и разделител на жилището.

Дневната зона, която се намира в предната част на бара е съставена от малък и много удобен диван, интересна холна маса, направена от стар куфар, а основната част от тази зона е големия дрешник, където откриваме две ниши, в които са разположени телевизора и декоративна камина със свещи.

В апартамента е включена и зона за спане, разположена в отделна ниша. Въпреки, че мястото е твърде ограничено, в нишата отредена за спалня е побрано легло със стандартни размери, което до голяма част може да покрие изискванията за “спално обзавеждане”. Кухненската част от апартамента е добре организирана, обзаведена е с пълен комплект кухненски електроуреди, вграден хладилник, както и широк и удобен кухненски плот, предразполагащ към приемане на кулинарни предизвикателства.

В интериорът на жилището са включени предимно естествени материали като камък, дърво, метал и стъкло. Голяма част от стените са решени в бели тухли, които в допълнение с мекия цвят на дървото създават една топла и гостоприемна домашна атмосфера. Както вече споменахме, в жилището се усеща духа на Азия, който освен от тематичните картини по стените се долавя и от уникалните предмети, донесени от пътуванията на собственика до различни страни от южна и югоизточна Азия.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment