Trending News
HomeСпалняКакво да включите в интериора на модерната спалня [2017]

Какво да включите в интериора на модерната спалня [2017]

  1. Довършителните материали, текстурите и подбора на цветовете са фундаментални за начина, по който изглежда една стая. Правилният им подбор и тяхното съчетание са предпоставка за създаването на една естетически красива и благоприятно въздействаща атмосфера във всяка стая, а най-силно усещаме тяхното влияние в спалнята – стаята, в която сетивата ни са изострени, в която прекарваме време с любимите хора и където си почиваме.

В тази статия ще обърнем внимание на интериора на една модерна спалня, ще разгледаме детайлно какви довършителни материали, текстури и цветови комбинации са използвани в нея и ще ви покажем детайлни снимки.

Спалнята е част от новия апартамент, собственост на модерно семейство, а дизайнът и е в модерно-минималистичен стил. Това, което първо привлича вниманието ни е масивната табла над леглото, която заема голяма част от стената. Тя е изработена от богат на текстура американски орех с плътен цвят, а за да изглежда по-динамично и интересно, към нея са добавени фини черните ивици, който хаотично я разделят на по-малки правоъгълници.

За останалата част от стените са избрани тапети от новата колекция на френския производител Casamance, чиято текстура наподобява нежен текстил в светъл цвят, перфектно контрастиращ с черните елементи в интериора, които не са никак малко.

Гланцираната повърхност, от която са изработени нощните шкафове в стаята е идеалното допълнение към хромираните осветителни тела над тях. Темата “осветление” не се изчерпва до тук – към масивната дървена табла са монтирани финни осветителни тела в черен матов цвят, които се грижат за доброто осветление при четене.

Черно-бялата атмосфера е разчупена от няколко тюркоазени елементи в интериора. Тях откриваме основно в лицето на текстила в стаята и най-вече в тапицерията на голямата спалня, няколко декоративни възглавнички и други дребни детайли.

В заключение ще кажем, че интериора на спалнята е една интересна смесица от няколко стила, доминиращ от които е модерно минималистичния, но настроенията, които придават ориенталските елементи и топлината, която внасят дървените детайли определено са точно това, от което се нуждае иначе сериозното излъчване на този интериор.


Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments

Leave A Comment