Trending News
HomeАпартаментиСъвременен апартамент в София с елегантно ретро докосване

Съвременен апартамент в София с елегантно ретро докосване

Обичам апартаментите с характер и собствен стил, а жилището което ще ви покажа в тази статия е точно такова. Нестандартното жилище е собственост на бизнесмен със страст към фотографията и пътуванията. Разположено е на последния етаж в стара, четириетажен сграда, носеща името “Яворов” – първият жилищен комплекс построен в София в средата на 20-ти век, в близост до центъра на града.

Основната идея на дизайнерите е била да създадат светъл и уютен интериор, вдъхновен от природата. Около жилищната сграда са разположени множество паркове и градинки, които създават страхотни гледки от прозорците на апартамента, така че дизайнерите се постарали те да са видими от всяко кътче в жилището.

savremenen-apartament-v-sofiq-s-elegantno-retro-dokosvane-1g

Основната жилищна зона в апартамента е отвореното пространство на дневната, кухнята и трапезарията. Тя е отделена от кабинета и предверието, чрез дървени пана, които играят ролята и на големи врати, отварянето и затварянето на които създават различни конфигурации на жилищната площ.

Нека погледнем кухненското обзавеждане, което е решено в един много приятен нюанс на зеленото. На практика, всички кухненски електроуреди са поместени в този зелен мултифункционален модул, който освен като кухненски бокс, играе ролята и на стълбище, което води към подпокривното ниво. Там пък откриваме раздвижен кът за почивка, игри и гледане на филми.

Спалното помещение е отделено със собствен килер, баня и гардероб. Входът към него е вграден в бялата библиотека, в дневната. Интериорът на стаята е много семпъл с бели стени, една от която е тухлена, а това от своя страна създава една леко скандинавска атмосфера в спалнята.

Жилищният план е доста гъвкав и позволява бъдещи размествания. Така например, таванското помещение може да бъде трансформирано в отделна спалня, тъй като има собствена баня и гардероб. В същото време, кабинетът на първия етаж може лесно да бъде преостроен като детска стая.

Интериорен дизайн от студио DontDIY

savremenen-apartament-v-sofiq-s-elegantno-retro-dokosvane-2g savremenen-apartament-v-sofiq-s-elegantno-retro-dokosvane-3g savremenen-apartament-v-sofiq-s-elegantno-retro-dokosvane-4gsavremenen-apartament-v-sofiq-s-elegantno-retro-dokosvane-5g savremenen-apartament-v-sofiq-s-elegantno-retro-dokosvane-6g savremenen-apartament-v-sofiq-s-elegantno-retro-dokosvane-7gsavremenen-apartament-v-sofiq-s-elegantno-retro-dokosvane-8g savremenen-apartament-v-sofiq-s-elegantno-retro-dokosvane-9gsavremenen-apartament-v-sofiq-s-elegantno-retro-dokosvane-911g savremenen-apartament-v-sofiq-s-elegantno-retro-dokosvane-912g savremenen-apartament-v-sofiq-s-elegantno-retro-dokosvane-913g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.