Trending News
HomeАпартаментиСтилен апартамент с интериор в индустриален стил

Стилен апартамент с интериор в индустриален стил

Модерен, предпочитан от едни, отбягван от други, интериорният дизайн в индустриален стил е интересен, въпреки противоречивите настроения, които създава. Свързваме го с наличието на много видим бетон и тухли, недовършени стени, тъмни неутрални цветове и други сурови материали на показ, но той е много повече от това. Индустриалният стил в интериора е предизвикателство, което не всеки дизайнер или ентусиаст е готов да поеме, а причината се крие не къде да е, а в неговата простота.

stilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-1g

В жилището, което ще разгледаме присъстват две основни задачи, които дизайнерите от студио Vievva Designers са се постарали да решат. Първата е, да организират пространството, така че то да отговаря на нуждите на собствениците – младо семейство без деца, а втората и може би по-трудна задача е да създадат интериорен дизайн в индустриален стил, където топлината и уюта да не са непознати думи.

Процесът на реорганизация започнал с премахването на част от стените в кухнята и една от спалните, като по този начин стаите станали по-просторни и удобни. Така в отворената към всекидневната кухня е създаден и удобен кът за хранене, който липсвал при предишната организация на пространството. За да разчупят сиво/черната обстановка в кухненската зона, дизайнерите добави интересни плочки с марокански принтове и предвидили поставянето на дървен под.

Спалнята с премахнатите стени, за която ви споменахме по-горе се е превърнала в част от интериора на всекидневната, благодарение на плъзгащите се стъклени врати. Стаята обаче, вместо в кът за спане е превърната в работно място, осигуряващо работни площи и за двамата обитатели на жилището. Също така, там е разположена и колекция от умалени модели на автомобили, изложена на показ в добре осветени витрини.

Жилището показва нагледно как един апартамент в индустриален стил, може да предложи топла и уютна жилищна среда, въпреки наличието на видим бетон и други сурови материали. Благодарение на дървените детайли, стратегически разположените килими и интересните декоративни елементи, индустриалния елемент в жилището не успява да вземе превес, а така и домашният уют е налице.

stilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-2g stilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-3g stilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-4g stilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-5g stilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-6g stilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-7g stilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-8gstilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-9gstilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-910gstilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-911gstilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-912gstilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-913gstilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-914gstilen-apartament-s-interior-v-industrialen-stil-915g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.