Trending News
HomeКъщиПрекрасна вила с модерен дизайн и великолепни гледки

Прекрасна вила с модерен дизайн и великолепни гледки

Разположена край езерото Комо в Ломбардия, Италия, тази къща, известна с името Villa а Como, е получила чисто нов интериорен дизайн, както и архитектура, която се възползва максимално от великолепните гледки към заобикалящата я природа и близкото езеро. Както сами ще се убедите, локацията на къщата предлага невероятна природа, така че собствениците пожелали нейния нов дизайн да бъде съобразен с това изцяло, като се създаде силна връзка с околната среда. Проектът е поверен на базираното в Милано студио Studio Marco Piva, а сега ще разгледаме какво са постигнали архитектите.

prekrasna-vila-s-moderen-dizain-i-velikolepni-gledki-1gИмотът разполага с площ от 523 м² и въпреки, че тя позволява постройката да се разпростре на два етажа и да предложи по-голямо разнообразие от стаи, собствениците настояват за едноетажна сграда с високи тавани и точно това получават. Покривът на къщата е оставен в традиционен вид, докато всичко останало е модерно. С цел да се даде възможност на собствениците да се възползват максимално от контакта с околната среда, архитектите проектират фасадата на къщата със стъклени стени. По този начин е създадена силна връзка с природата и прекрасните гледките се превръщат в част от интериора.

Интериорът е максимално опростен, но същевременно изглежда модерен. Всички стени са решени в бяло, но атмосферата изненадващо се усеща топла и уютна. Това е така, защото всички материали, текстури и цветове са внимателно подбрани, за да балансира декора. Неутралната цветова палитра е допълнена от нюанси на смели цветове, стратегически разположени в ключови области от интериора. 

prekrasna-vila-s-moderen-dizain-i-velikolepni-gledki-2g

prekrasna-vila-s-moderen-dizain-i-velikolepni-gledki-5g prekrasna-vila-s-moderen-dizain-i-velikolepni-gledki-6G prekrasna-vila-s-moderen-dizain-i-velikolepni-gledki-7gprekrasna-vila-s-moderen-dizain-i-velikolepni-gledki-8g prekrasna-vila-s-moderen-dizain-i-velikolepni-gledki-9g prekrasna-vila-s-moderen-dizain-i-velikolepni-gledki-910gprekrasna-vila-s-moderen-dizain-i-velikolepni-gledki-911g prekrasna-vila-s-moderen-dizain-i-velikolepni-gledki-912g prekrasna-vila-s-moderen-dizain-i-velikolepni-gledki-913gprekrasna-vila-s-moderen-dizain-i-velikolepni-gledki-914g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.