HomeКъщиПрекрасна къща, показва смесица от традиционен и модерен стил

Прекрасна къща, показва смесица от традиционен и модерен стил

Широко известен със своите спокойни и красиви предградия, Мелбърн (Австралия) е неизчерпаем източник на архитектурно вдъхновение. В този прекрасен град можем да открием голямо разнообразие от сгради, които са построени посредством различни архитектурни стилове. Традиционни къщи са в съседство с модерни постройки, които показват последните тенденции в света на архитектурата и може би това прави кварталите на Мелбърн така живописни и разнообразни.
Днес решихме да ви покажем една сграда, на която попаднахме случайно и която ни вдъхнови и плени моментално. Става въпрос за къща, носеща името Thornbury House. Тя е класическа постройка, която наскоро получила обновление на екстериора, както и няколко прекрасни интериорни допълнения.
prekrasna-kashta-pokazva-smesitsa-ot-traditsionen-i-moderen-stil-1g
Семейството, което стопанисва къщата, харесва традиционните форми и визии на къщите, които са в съседство с тяхната, но разбира и нуждата от обновление на своя стар дом. Така те стигнали до компромисен вариант, при който къщата запазва някой от старите си функции, но получава една изцяло нова и съвременна визия, която да доставя удоволствие на семейството.
С проекта се заели архитектите от Mesh Design, които се изправили пред едно огромно предизвикателство. Какво да запазят и какво да променят, така че да задоволят нуждите на своите клиенти и за да получат перфектният баланс между старо и ново, между традиция и съвременност?
Основната цел на дизайнерите била да постигнат дом, който се дефинира от функционалността и естетиката. Обърнали голямо внимание на възобновяемите енергийни източници, като за целта разположили няколко соларни панели на покрива на сградата. Екстериорът е изцяло решен в дърво и изглежда много естествен и грациозен. Интериорът е изпипан внимателно, променени са само най-важните неща и е добавен страхотен слънчев кът за четене до прозореца,а в стената е вграден прекрасен аквариум.
prekrasna-kashta-pokazva-smesitsa-ot-traditsionen-i-moderen-stil-2г prekrasna-kashta-pokazva-smesitsa-ot-traditsionen-i-moderen-stil-4г prekrasna-kashta-pokazva-smesitsa-ot-traditsionen-i-moderen-stil-3гprekrasna-kashta-pokazva-smesitsa-ot-traditsionen-i-moderen-stil-5г prekrasna-kashta-pokazva-smesitsa-ot-traditsionen-i-moderen-stil-7г prekrasna-kashta-pokazva-smesitsa-ot-traditsionen-i-moderen-stil-6гprekrasna-kashta-pokazva-smesitsa-ot-traditsionen-i-moderen-stil-8г prekrasna-kashta-pokazva-smesitsa-ot-traditsionen-i-moderen-stil-9г

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.