Trending News
HomeАпартаментиПрактичен и спокоен интериор на етаж от къща в Москва [85 м²]

Практичен и спокоен интериор на етаж от къща в Москва [85 м²]

Архитектите от студио Buro5 представят проект на жилище с площ от 85 квадратни метра в двуетажна сграда от предреволюционния период, построена през 1914 г. в близост до центъра на Москва. Всички интериорни и стилистични решения са изградени в контекста на архитектурата на тази къща и под стриктния поглед на собствениците на сградата.

Основната причина за реставрацията и модернизацията на жилището е един инцидент – срутването на част от покрива на сградата. Апартаментът е разположен на втория етаж от старинната сграда, а височината на таваните преди срутването е била 4. 2 метра. Когато тухленият таван, който лежал върху гнилите дъски паднал, над него се открили вековни дървени и метални греди и възможност за изграждането на малък мецанин.

Именно тези “новооткрити” елементи продиктували голяма част от взетите интериорни решения. Архитектите създали мецанин над спалнята и банята, достъпен чрез стълбището на библиотеката, а също така добавили светъл прозорец към банята. Благодарение на тези дизайнерски решения и увеличеното количеството светлина се създало усещане за средиземноморска къща, а оттук произлязъл и стил на целия проект.

Снимки: HQroom

Други проекти от същото интериорно студио:

Малък мезонет със светъл и просторен интериор в бяло [85 м²]

Семпъл и функционален интериор на студио с големина от 33 м²


Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment