HomeДекорацияПодгответе домът си за Коледа в 5 лесни стъпки !

Подгответе домът си за Коледа в 5 лесни стъпки !

Коледа и Нова година наближават все по-бързо. Това е и причината поради, която трябва да подготвите своя дом за празниците възможно най-скоро, за да може вашето семейство, приятелите ви и Дядо Коледа да се чувстват добре и в настроение. Очевидно е, че трябва да почистите и подредите наоколо, но какво друго може да се направи, за да е във форма вашия дом по време на всички празненства ? Пуснете си Коледна музика и бързо се захващайте като използвате нашия списък от съвети. И така, да започваме …

1. Почистване на килими и полиране на подове

Ако нямате възможност да наемете професионалисти, които да свършат това вместо вас, ще трябва здраво да се потрудите. Със сигурност са останали петна от игрите на децата ви или стари такива, на които не сте обръщали внимание до сега. Набавете си необходимите препарати и атакувайте смело петната. Ако имате дървени подове вкъщи, обърнете им внимание – те винаги крият следи от “употреба”.

2. Един свеж слой боя

Дали във фоайето, коридора или кухнята – сега е подходящия момент да пребоядисате стените в нов и свеж цвят (нещо, което може би отдавна отлагате).  Синьо, сребристо сиво, чисто бяло или лайм зелено – това са все актуални цветове, които ще изглеждат страхотно през цялата година.

3. Добавете нови мебели

Няма значение дали сте се спрели на ново холно обзавеждане или маса за трапезарията, нещо ново винаги ще зарадва вас и вашите гости. Не чакайте Дядо Коледа да ви донесе подарък, а отидете в любимия си мебелен магазин и си направете подаръка, с който ще впечатлите вашите гости по празниците и след това.

 4. Украсете отвън

Развеселете и вашите съседи с оригинална и радваща декорация на вашия дом. Ако живеете в апартамент, накичете терасата си с мигащи лампички, гирлянди и Коледни декорации.

5. Коледното настроение във всяка стая

Помислете къде и как може да поставите празнични аксесоари и декорации. Поставянето на Коледни кърпи за ръце в банята и кухнята, например е една чудесна идея. Сложете забавни венци на вратите и мигащи лампички по прозорците. Украсени ароматни свещи или пък празнични възглавнички върху дивана в хола, също е добра идея. Опитайте се да внесете духа на празника навсякъде във вашия дом.
Очаквайте още идеи за предстоящите празници много скоро и само на moderendom.net

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net