Trending News
HomeКъщиНестандартен проект на къща във формата на кръст

Нестандартен проект на къща във формата на кръст

Както знаете, от Модерен Дом обичаме да разнообразяваме полезните статии, които ежедневно публикуваме с разнообразни и нестандартни материали. В днешната статия ще ви покажем един нестандартен и странен на пръв поглед проект за къща, която е във формата на кръст.

Странната къща е по проект на Dachi Papuashvili, а жилищната площ е достатъчна само за един човек. Нейното предназначение е малко необичайно – направена е за временен или постоянен подслон на духовници и миряни, които превеждат творби, занимават се с иконопис, постят или други подобни занимания.

Сградата представлява изолирана стоманобетонна конструкция, покрита с дърво отвън и отвътре. Идеята е, частите на тази конструкция да бъдат произведени предварително и да са лесни за сглобяване, така че сградата да може да се сглоби навсякъде, без да е нужна намесата на тежка техника.

nestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-1g

Проектът, който носи името “Skit” е енергийно независима сграда, която създава и запасява необходимите за живот ресурси, благодарение на слънчевата енергия и натрупването на дъждовна вода. Не се нуждае от никакви източници на енергия и комуникации, нито за строителство, нито за експлоатация.

Разпределението на помещенията е много интересно. Сградата се състои от общо четири етажа, като първия от тях предлага складови помещения и пространство, предназначено за монтиране на батерии за съхраняване на слънчевата енергия и съд за събиране и филтриране на водата. На втория етаж е разположена био тоалетната и банята. Третият етаж е отреден за жилищната зона, където са разположени кухня с трапезария, спалня и кабинет, върху площ от 12 м². На четвъртият етаж има малка стая за молене и изходи към двете тераси, едната от която е за отдих, а на другата са разположени панелите за затопляне на водата. Покривът е отреден за соларните панели.

Разгледайте интересните детайли от тази къща, както и нейните подробните схеми и чертежи.

nestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-2g nestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-top-altnestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-3g nestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-4g nestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-5gnestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-6gnestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-7gnestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-9gnestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-8g nestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-910g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.