HomeКъщиНестандартен проект на къща във формата на кръст

Нестандартен проект на къща във формата на кръст

Както знаете, от Модерен Дом обичаме да разнообразяваме полезните статии, които ежедневно публикуваме с разнообразни и нестандартни материали. В днешната статия ще ви покажем един нестандартен и странен на пръв поглед проект за къща, която е във формата на кръст.

Странната къща е по проект на Dachi Papuashvili, а жилищната площ е достатъчна само за един човек. Нейното предназначение е малко необичайно – направена е за временен или постоянен подслон на духовници и миряни, които превеждат творби, занимават се с иконопис, постят или други подобни занимания.

Сградата представлява изолирана стоманобетонна конструкция, покрита с дърво отвън и отвътре. Идеята е, частите на тази конструкция да бъдат произведени предварително и да са лесни за сглобяване, така че сградата да може да се сглоби навсякъде, без да е нужна намесата на тежка техника.

nestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-1g

Проектът, който носи името “Skit” е енергийно независима сграда, която създава и запасява необходимите за живот ресурси, благодарение на слънчевата енергия и натрупването на дъждовна вода. Не се нуждае от никакви източници на енергия и комуникации, нито за строителство, нито за експлоатация.

Разпределението на помещенията е много интересно. Сградата се състои от общо четири етажа, като първия от тях предлага складови помещения и пространство, предназначено за монтиране на батерии за съхраняване на слънчевата енергия и съд за събиране и филтриране на водата. На втория етаж е разположена био тоалетната и банята. Третият етаж е отреден за жилищната зона, където са разположени кухня с трапезария, спалня и кабинет, върху площ от 12 м². На четвъртият етаж има малка стая за молене и изходи към двете тераси, едната от която е за отдих, а на другата са разположени панелите за затопляне на водата. Покривът е отреден за соларните панели.

Разгледайте интересните детайли от тази къща, както и нейните подробните схеми и чертежи.

nestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-2g nestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-top-altnestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-3g nestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-4g nestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-5gnestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-6gnestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-7gnestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-9gnestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-8g nestandarten-proekt-za-kashta-vav-formata-na-krast-910g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.