НачалоКъщиМодерна семейна къща, направена от корабни контейнери

Модерна семейна къща, направена от корабни контейнери

Домовете, направени от корабни контейнери, са една любима наша тема и досега сме говорили не един път за подобни проекти. Те са интересни с това, че показват как с помощта на въображение и креативен подход, хора успяват да построят домове, като използват транспортни контейнери, които реално нямат нищо общо със създаването на жилища. Освен креативната и различна страна, построяването на подобни къщи има и принос към „зелената идея“, изразяващ се във факта, че контейнерите се рециклират и се използват повторно.

moderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-1g

В днешната статия ще разгледаме един проект, в чието изпълнения участват четири транспортни контейнера, дошли от различни пристанища. Идеята принадлежи на разработчиците Кейти Никълс и Джон Уолтър и е разработена съвместно с архитекта Кристофър Робъртсън. Интересната къща е разположена в покрайнините на град Хюстън. Нека я разгледаме в детайли!

Два от контейнерите са съединени и в тях са разположени всекидневната, трапезарията и спалнята. Третият е леко задигнат и служи като отделен кът за гости, а в четвъртия, чиито размери се отличават от останалите три е разположена кухнята.

Благодарение на високите тавани, липсата на ненужни стени и големите прозорци, интериорът се усеща много просторен и ефирен. Вътрешният дизайн е в предимно светли цветове, като на места се срещат предимно спонтанни цветови акценти, които целят да разнообразяват и вдъхват живот на пространствата. Откриваме и много дървени детайли и мебели, които допринасят за уютната атмосфера във вътрешните пространства.

В спалнята откриваме красив нюанс на шоколадово кафяво, което в комбинация с тюркоазените акценти придават на стаята перфектно балансирана и спокойна атмосфера. В банята пък откриваме красива мозайка, която обхваща една от стените и външната стена на ваната, както и малък прозорец, който внася светлина и допринася за свежия въздух.

Къщата разполага и с атрактивни външни площи, които предлагат на собствениците малка градина, места за сядане и площи за игра.

moderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-2g moderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-3g moderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-4gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-5gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-6gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-7gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-8gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-9gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-910gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-911g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.