НачалоКъщиМодерна семейна къща, направена от корабни контейнери

Модерна семейна къща, направена от корабни контейнери

Модерна семейна къща, направена от корабни контейнери

Домовете, направени от корабни контейнери, са една любима наша тема и досега сме говорили не един път за подобни проекти. Те са интересни с това, че показват как с помощта на въображение и креативен подход, хора успяват да построят домове, като използват транспортни контейнери, които реално нямат нищо общо със създаването на жилища. Освен креативната и различна страна, построяването на подобни къщи има и принос към „зелената идея“, изразяващ се във факта, че контейнерите се рециклират и се използват повторно.

moderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-1g

В днешната статия ще разгледаме един проект, в чието изпълнения участват четири транспортни контейнера, дошли от различни пристанища. Идеята принадлежи на разработчиците Кейти Никълс и Джон Уолтър и е разработена съвместно с архитекта Кристофър Робъртсън. Интересната къща е разположена в покрайнините на град Хюстън. Нека я разгледаме в детайли!

Два от контейнерите са съединени и в тях са разположени всекидневната, трапезарията и спалнята. Третият е леко задигнат и служи като отделен кът за гости, а в четвъртия, чиито размери се отличават от останалите три е разположена кухнята.

Благодарение на високите тавани, липсата на ненужни стени и големите прозорци, интериорът се усеща много просторен и ефирен. Вътрешният дизайн е в предимно светли цветове, като на места се срещат предимно спонтанни цветови акценти, които целят да разнообразяват и вдъхват живот на пространствата. Откриваме и много дървени детайли и мебели, които допринасят за уютната атмосфера във вътрешните пространства.

В спалнята откриваме красив нюанс на шоколадово кафяво, което в комбинация с тюркоазените акценти придават на стаята перфектно балансирана и спокойна атмосфера. В банята пък откриваме красива мозайка, която обхваща една от стените и външната стена на ваната, както и малък прозорец, който внася светлина и допринася за свежия въздух.

Къщата разполага и с атрактивни външни площи, които предлагат на собствениците малка градина, места за сядане и площи за игра.

moderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-2g moderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-3g moderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-4gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-5gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-6gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-7gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-8gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-9gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-910gmoderna-semeina-kashta-napravena-ot-korabni-konteineri-911g

Сподели
Оцени статията

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорния дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.