HomeАпартаментиМалък апартамент с гениални идеи за организация на пространството

Малък апартамент с гениални идеи за организация на пространството

Днес ще се разходим до една далечна дестинация, за да надникнем в интериора на едно много малко жилище с много големи идеи за функционално използване на пространството. Виртуалната ни разходка ни отвежда до град Тайпе, Тайван, където откриваме апартамент с обща жилищна площ от 32 м², чиито интериорен дизайн е дело на професионалистите от Cloud Pen Studio. Поради силно ограниченото пространство, на дизайнерите се наложило да вложат целия си потенциал и да обърнат голямо внимание на всеки малък детайл, за да намерят балансът между удобство и естетика.

malak-apartament-s-genialni-idei-za-organizatsiq-na-prostranstvoto-2g

 За да бъде максимално удобен и просторен, малкият апартамент е реорганизиран, като голяма част от стените са премахнати и така всички основни зони се намират в едно общо помещение. Благодарение на това разпределение в жилището не липсва нищо – има си кухня с пространство за хранене, спалня, всекидневна, малък домашен офис и всичко останало, нужно за нормален живот в големия град.

Кухненският бокс изглежда малък, но всъщност е с доста голям потенциал. Всъщност това е едно много практично пространство, което предлага вградени уреди и изобилие от места за съхранение. Едно фукнционално решение е поставянето на широк кухненски остров, които изпълнява ролята на маса за хранене, а в същото е и допълнителен кухненски плот. Цветовата комбинация, която е избрана за кухнята е основна и за цялото жилище и е съсредоточена в бели и сиви нюанси, които съчетани с яркото осветление създават една проветрива и много приятна атмосфера.

malak-apartament-s-genialni-idei-za-organizatsiq-na-prostranstvoto-1g malak-apartament-s-genialni-idei-za-organizatsiq-na-prostranstvoto-3g

Точно срещу кухнята е големият гардероб, а зад него е спалното помещение. Стената на дрешника визуално разделя двете зони, като предлага доза уединение за спалнята, а огледалното и покритие отразява целия кухненски бокс, създавайки усещане за много по-голямо пространство. В края си, гардеробът завършва с удобна система от рафтове, която е перфектно допълнение към домашния офис. Стената от към леглото също е превърната в система от рафтове, като най-долните заместват нощните шкафчета, а горните служат като библиотека за книги.

malak-apartament-s-genialni-idei-za-organizatsiq-na-prostranstvoto-4g

Всекидневната е наистина малка и се състои от модерен диван и семпла масичка за кафе, а на отсрещната стена е разположен телевизорът. Зеленият пухен килим очертава границите на пространството и създава по-уютно настроение. Навсякъде забелязваме скрито LED осветление, което добре осветява всяко едно кътче и прави апартаментът да изглежда по-модерен и гостоприемен. 

Жилището има уникален характер и предлага множество идеи за спестяване и усвояване на място – хитри идеи, от които може да се възползвате и вие и да включите част от тях в предстоящия ви ремонт.

malak-apartament-s-genialni-idei-za-organizatsiq-na-prostranstvoto-5g malak-apartament-s-genialni-idei-za-organizatsiq-na-prostranstvoto-6g malak-apartament-s-genialni-idei-za-organizatsiq-na-prostranstvoto-7g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.