Trending News
HomeАпартаментиМодерен проект за всекидневна и кухня в неутрални цветове

Модерен проект за всекидневна и кухня в неутрални цветове

В материала днес ще разгледаме един модерен интериорен проект за хол и кухня, поместени в едно помещение. Общата площ на жилището, част от която е това помещение е 70 м² – стандартен двустаен апартамент, но с един много голям плюс – високи тавани.

Интериорният дизайн е дело на студио QUADRO ROOM, като интересното в случая е, че собствениците дали пълна свобода на дизайнерите, определяйки само основния цвят – сивото. Дизайнерите от своя страна заложили на модерния минимализъм – стил, който много добре работи в съчетание с неутрални, студени цветове.

Помещението е разделено на две зони посредством малък и компактен бар плот, който на пръв поглед изглежда като кухненски остров, но предлага единствено място за хранене, но не и за готвене. Нека първо направим бърз преглед на дневната зона, след което ще се насочим и към кухненския бокс.

moderen-proekt-za-vsekidnevna-i-kuhnq-v-neutralni-tsvetove-1g moderen-proekt-za-vsekidnevna-i-kuhnq-v-neutralni-tsvetove-2g

Холът е с изключително семпъл дизайн, който предлага множество места за съхранение, скрити зад перфектно гладки гланцирани врати, поместени в големия модул, позициониран по протежението на една от стените. Върху него е монтиран и телевизорът, а долната му част облечена в мрамор предлага декоративна био камина, която внася топлина и уют в стаята. Останалата част от тази зона заемат големият диван и малката масичка, която е с атрактивен дизайн отговарящ на цялостната визия на помещението.

Кухненският бокс очаквано е с минималистичен дизайн и също като модулът в хола и тук всички шкафове и ниши са скрити от гланцирани врати без дръжки. На показ са само домакинските електроуреди и няколко рафта в черно, които добавят доза контраст, заедно с впечатляващия кухненски гръб, който наподобява сив мрамор. За осветлението в тази част на стаята се грижи пищно осветително тяло с интересен дизайн, позициониран над високия бар плот.

И нека завърша статията като насоча вниманието ви върху картината зад дивана (ако случайно не сте я забелязали), която лично според мен е гвоздея на проекта. Перфектно съчетана с цялостната концепция на интериора, както цветово, така и стилистично, тя придава усещане за завършеност и индивидуално излъчване.

moderen-proekt-za-vsekidnevna-i-kuhnq-v-neutralni-tsvetove-3g moderen-proekt-za-vsekidnevna-i-kuhnq-v-neutralni-tsvetove-4g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments
  • Здравейте,
    Кухненския плот от какъв материал е?

    July 14, 2017

Leave A Comment