Trending News
HomeБаняМодерен проект за баня в черно и бяло [5 м²]

Модерен проект за баня в черно и бяло [5 м²]

В този проект, предназначен за сравнително малка баня, класическата комбинация от два силно контрастиращи цвята, каквито са черното и бялото, работи безупречно. Тази цветова схема е особено подходяща за малки пространства, тъй като спомага за визуалното разширяване на пространството.

Поради липсата на допълнителни цветове в този интериорен проект, правилния баланс между черното и бялото и пълното съответствие със законите на хармонията са от изключителна важност. От не по-малко значение е и правилното зониране и подбора на мебели и санитария, тъй като черно-белия интериор  с предимно гланцирани повърхности налага модерен стил в помещението и всичко останало следва да е съобразено с него.

proekt-za-banq-v-cherno-i-bqlo-5-m-1

Въпреки стандартната височина на таваните, в проекта се предвижда тавана да слезе на две нива, което го прави доста нисък в част от помещението, но пък не можем да отречем, че дизайна е наистина стилен и пасва на цялостната визия. Осветителните тела са вградени в окачения таван, като има и такива, които са с фокусна насоченост и придават акцент на нишите в стената.

Преди да ви оставим да се вдъхновите от изображенията показващи проекта в детайли, ще вметнем няколко особености при проектирането на баня в тези два цвята.

С използването на черно-бяла цветова схема в банята най-лесно се постига модерна, минималистична визия. Строгите линии, хармоничните пропорции, намаленото използване на декорации и правилното позициониране на осветителните тела са само част от важните аспекти, на които да обърнете внимание, когато работите с тази цветова комбинация.

proekt-za-banq-v-cherno-i-bqlo-5-m-2 proekt-za-banq-v-cherno-i-bqlo-5-m-3 proekt-za-banq-v-cherno-i-bqlo-5-m-4 proekt-za-banq-v-cherno-i-bqlo-5-m-5

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.