Trending News
HomeАпартаментиТавански апартамент със съвременен дизайн

Тавански апартамент със съвременен дизайн

Наскоро ви показахме реализиран проект за малък тавански апартамент [icon name=”external-link” class=”” unprefixed_class=””]. Скоро след публикуването на статията получихме множество запитвания за още подобни проекти. Сполучливите идеи за мансарди обаче са рядкост и това е разбираемо, тъй като тези жилища имат някои особености, като например скосените тавани и нестандартното разположение на прозорците. Ето защо в тази статия ще ви покажем проект за таванско жилище със сравнително по-големи размери.

Проектът е за жилище с добре обмислен дизайн, който доказва, че таванските апартаменти дават възможност да създадете удобно и уютно място за вас и вашето семейство. Апартаментът е със сравнително по-голям размер от това, което ви показахме в предишната статия и предлага многофункционална отворена зона с дневна, кухня и трапезария, както и спалня, и детска стая.

В дневната зона първото нещо, което ни прави впечатление е дървената конструкция на покрива. Дървените колони не изглеждат излишно, а по-скоро придават индивидуалност на интериора и се комбинират добре с дървения под.

Независимо от скосения таван, дневната зона изглежда много просторно и уютно. Тя предлага модулен диван със заглушен сив цвят, върху който небрежно са поставени ярко оцветени декоративни възглавници, маса и нисък шкаф с телевизор.

tavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-1gtavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-3g

Ъгловата кухня е голяма и удобна, а кухненското обзавеждане е с атрактивни фасади и контрастиращ бял плот. Горният ред от мебели се намалява по дължина, заради конфигурацията на тавана и завършва с един семпъл рафт. Масата и столовете са изработени от дърво и пластмаса, а трапезарията като цяло изглежда удобно място за семейни вечери.

Скосението на тавана в спалнята е доста агресивно, но това не е попречило на дизайнерите да създадат удобно и функционално пространство, което предлага легло, голям гардероб и работно бюро. Стаята се придържа към изчистения минималистичен стил с преобладаващ бял цвят и дървени детайли.

tavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-4g
tavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-5
tavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-6

tavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-7g

Детската стая следва концепцията на родителската спалня, тъй като двете стаи са напълно еднакви като площ и разположение. Тук отново виждаме големия гардероб и работното бюро, но в допълнение откриваме много повече места за съхранение и засилено арт присъствие.

tavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-8g
tavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-9g
tavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-910g

Мансардата разполага с две бани, едната, от които е обзаведена с вана, а другата с душ зона. Двете помещения са със сходни размер, като същото важи и за планирания дизайн. Бялото и тук е основен цвят, като в допълнение откриваме и бледо бежово.  Интересно е присъствието на статуетки с форма на птици, както и на постери със закачливи послания.

tavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-911g
tavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-912 tavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-914
tavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-913 tavanski-apartament-sas-savremenen-dizain-915

Model

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.