HomeАпартаментиМодерен и уютен апартамент за четиричленно семейство

Модерен и уютен апартамент за четиричленно семейство

В днешния материал ще разгледаме стилния и модерен интериорен проект на апартамент за семейство с две деца, създаден от дизайнери от студиото Артек. Етажният план на апартамента включва всекидневна с кухненски бокс и трапезария, родителска спалня и две детски стаи. Проектът ще се реализира в светли цветове с жълти акценти и дърво като преобладаващ материал в интериора, което спомага за създаване на домашен уют.

Дневната зона включва голям сив диван, който е основната част от обзавеждането и позволява удобната и пълноценна почивка на цялото семейство. Гърбът на дивана и по-точно правата линия, която представлява той, изпълнява функцията на разделител между хола и кухнята. В центъра на стаята е позиционирана ниска масичка за кафе.

moderen-i-uiuten-apartament-za-chetirichlenno-semeistvo-1moderen-i-uiuten-apartament-za-chetirichlenno-semeistvo-2

Визуалният центъра на хола е стена срещу дивана, декорирана с дървени панели. Върху нея са поставени големия телевизор и едномодулна система за съхранение. Без съмнение най-зрелищният елемент от  дневната е био камината с мраморна структура, която придава уют и елегантност на цялото помещение.

Кухненският бокс е разположен на срещуположната стена и се отличава с чисто белия си цвят. Минималистичният дизайн не се нарушава от нищо. Освен бялата повърхност, кухненското обзавеждане включва вградени уреди в контрастен цвят и ярко осветление на работната зона.

Високата лавица от дърво с книги и декоративни предмети е достоен завършек на кухненския състав. В допълнение към кухненското обзавеждане забелязваме и острова ( или по-скоро бар), където собствениците могат да се настанят удобно с чаша кафе или коктейл в ръка. Масивната маса за хранене е с минималистичен дизайн в бял цвят, а над нея се се откроява лампа с нестандартна форма.

moderen-i-uiuten-apartament-za-chetirichlenno-semeistvo-3 moderen-i-uiuten-apartament-za-chetirichlenno-semeistvo-parallax moderen-i-uiuten-apartament-za-chetirichlenno-semeistvo-4

Обзавеждането на спалнята включва голямо легло с дървена основа, висящ шкаф, снабден с бял плот и килер за съхранение. Дървената текстура върху стените на спалнята създава комфорт, а осветителните тела във формата на топки и амбиентната светлина над леглото – романтично настроение. Широкият перваз на прозореца, покрит с възглавници, е стилно и практично решение, което дава на интериора индивидуалност.

moderen-i-uiuten-apartament-za-chetirichlenno-semeistvo-5
moderen-i-uiuten-apartament-za-chetirichlenno-semeistvo-6

Детските стаи са с интересен и коренно различен един от друг дизайн. Едната е предназначена за малко момиченце, а другата за по-голямо момче. И в двете стаи е обърнато внимание на нуждите на децата, като ясно са изразени зони за спане, игра и учене.

Проектът показва модерен интериорен дизайн и практично разпределение на зоните. Присъствието на естествени материали като дърво и мрамор създава усещане за уют и спокойствие.

moderen-i-uiuten-apartament-za-chetirichlenno-semeistvo-7m moderen-i-uiuten-apartament-za-chetirichlenno-semeistvo-9m moderen-i-uiuten-apartament-za-chetirichlenno-semeistvo-911m
moderen-i-uiuten-apartament-za-chetirichlenno-semeistvo-8m moderen-i-uiuten-apartament-za-chetirichlenno-semeistvo-910m moderen-i-uiuten-apartament-za-chetirichlenno-semeistvo-912m

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.