HomeАпартаментиМодерен проект за едностаен апартамент в бяло [47м²]

Модерен проект за едностаен апартамент в бяло [47м²]

В статията ще ви покажем един свеж и просторен проект за едностаен апартамент, който се отличава с преобладаващия си бял цвят и модерното излъчване. Жилището е с големина от 47 м² и е предназначено за млада дама, а неговия проект е дело на дизайнерката Наталия Ливенцова.

Етажният план на апартаментът е наистина интересен и представлява отворено студио, с достатъчно свободно място, без ненужни стени и пречещи колони, така че дизайнера е имал пълната свобода да твори, съобразявайки се със изискванията на своя клиент.

moderen-proekt-za-ednostaen-apartament-v-bqlo-47m-1g

Допълнително е създадена една малка стена – тази, върху която е монтиран телевизора. Основната идея тук е създаването на достатъчно място за стена с телевизор и осигуряването на две ниши – едната в кухненската зона, в която е поставен хладилника, а другата в коридора, в която е изградена удобна система от лавици.

Както може би вече сте забелязали , стилът на интериора е предимно минималистично модерен стил, който е много подходящ за подобни малки пространства. Стените, таваните, че дори и пода са в бели нюанси, което спомага за визуалното разширяване на пространството, а наличието на огледални повърхности спомагат за постигането на този ефект.

За да не изглежда прекалено стерилно, мястото е разнообразено от цветни декоративни елементи и текстил, а черния цвят, който откриваме в лицето на рамката на телевизора и снимките зад дивана, създава така необходимия контраст в помещението. Основната декоративна роля заемат довършителни елементи – дървената тексура в мебели и подови настилки, както и комбинация от лъскави фронтове и неравни повърхности на стените.

Въпреки малките размери на жилището, то предлага много места за съхранения на вещи и дрехи. Освен системата от лавици, за която вече споменахме, в основното жилищно помещение, върху протежението на цяла една сетна е изграден голям и удобен гардероб, а малките и удобни рафтове над бюрото са идеални за книги и декорации.

Кухненският бокс е малък, удобен и напълно оборудван. Первазът на прозореца е задигнат на нивото на кухненските плотове, за да предостави допълнителна работна повърхност. Масата за хранене е заменена с малък бар – една доста по-модерна версия, спестяваща място и създаваща по-младежка атмосфера.

Интериорът на жилището показва интересни и модерни решения, както и функционални похвати за визуално разширяване на пространството. Преобладаващият бял цвят и минималистичната визия често създават противоречиво мнение, но в случая работят добре и допринасят за просторното усещане, въпреки малките размери на апартамента.

moderen-proekt-za-ednostaen-apartament-v-bqlo-47m-2g moderen-proekt-za-ednostaen-apartament-v-bqlo-47m-3g moderen-proekt-za-ednostaen-apartament-v-bqlo-47m-4g moderen-proekt-za-ednostaen-apartament-v-bqlo-47m-5gmoderen-proekt-za-ednostaen-apartament-v-bqlo-47m-6gmoderen-proekt-za-ednostaen-apartament-v-bqlo-47m-7gmoderen-proekt-za-ednostaen-apartament-v-bqlo-47m-8gmoderen-proekt-za-ednostaen-apartament-v-bqlo-47m-9gmoderen-proekt-za-ednostaen-apartament-v-bqlo-47m-910g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.