Trending News
HomeАпартаментиМалко студио със светъл и уютен интериор [28 м²]

Малко студио със светъл и уютен интериор [28 м²]

Днес ще надникнем в едно наистина малко жилище, за да видим как са се справили неговите собственици с липсата на пространство. Това, с което малко студио се отличава е интересната Г-образна форма, която е съставена от основното помещение и входния коридор.

Това, което ще ви направи впечатление най-напред, вероятно е белият цвят, преобладаващ в интериора на жилището. Многократно съм говорили за ползите от светлите тонове в малките жилища, така че няма да се повтарям, а преди някой от вас да каже, че бялото тук е в повече, ще го помоля да погледне още веднъж, обръщайки внимание на приятните естествени цветове на дървото, с което е покрит пода, както и на кафявите нюанси на тухленият кухненски гръб. Тези два аспекта от интериора приятно балансират цветовото усещане и създават уюта, който се усеща дори и само от снимките.

В центъра на основната жилищна площ откриваме колона, която визуално разделя дневната и кухнята. Жилищната площ включва още “спалня” и малък кът за хранене.

Кухненското обзавеждане е с бели фасади и плотове, изработени от естествено дърво. Наподобяващият зидария кухненски гръб е перфектно допълнение към горният плот на кухненското обзавеждане, както и на дървения под. Тъй като кухненската част е разположена далече от единствения прозорец в стаята, в горните шкафове е добавено вградено осветление, което осигурява нужния комфорт при готвене.

За разлика от други малки студия, в които сме свикнали да виждаме разтегателен диван, тук подходът към мястото за спане е малко по-различен. Вместо 2-в-1 диван, собствениците избрали мек и удобен диван и допълнителен сгъваемо легло, което се прибира в специално пригоденото за него място.

Във малкото пространство, което коридора предлага са вместени два големи гардероба, които осигуряват изобилие от места за съхранение, както на сезонни дрехи, така и на част от нещата, които не се използват ежедневно (един вид малък килер).

В обобщение мога да кажа, че интериора е елегантен, комфортен за живеене и естетичен. Идеите тук могат да послужат за пример на онези от вас, които разполагат с малка площ, но искат да живеят удобно и да се чувстват уютно.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments
  • Показания план и снимките на жилището нямат много общо помежду си. За да не смятате че говоря на изуст погледнетекъде е дадено мястото за спане на плана и къде е показано мястото за хранене. В снимките там където е мястотот за хранене от плана е поставено сгъваемото /прибиращо се/ легло, а мястото за хранене е срещу това легло. В плана мястото за спане е показано в дъното на жилището до прозореца след дивана, а в снимките там е празно пространство. Прецизирайте нещата преди да публикувате, защото така човек почва да се съмнява във всичко което публикувате.

    November 10, 2017

Leave A Comment