Trending News
HomeOFFтопикУникална маса от дърво на 50 000 години

Уникална маса от дърво на 50 000 години

The Earth Table не е маса стара, колкото света, но използваното дърво за нейната изработка е на невероятната възраст от 50 000 години.

Този рядък вид дърво носещ името Каури (Agathis australis) се намира много рядко и то само в някои райони на Нова Зеландия. Дървото, от което е изработена въпросната маса е открито в Северния остров на Нова Зеландия. То било заровено в торф почва в края на последния ледников период, а благодарение на идеалния химическия баланс, дървото е перфектно запазено и се смята, че е прекарало под земята около 50 000 години.

Масата е изработена от италианската семейна фирма Рива (1920), която е специализирана в производството на дизайнерски мебели. Това невероятно произведение на изкуството е проектирано от известния архитект Renzo Piano, а материалите от които е изработена масата са смола, желязо и дърво.

Ето какво споделят от дизайнерската фирма, създала невероятната мебел :

Опитахме се да създадем стилизирана форма на Земята. Дървените части метафорично представляват континентите, а частите от смола – океаните. Структурата на дървото и прозрачността на смолата са способни да създадат интересни взаимодействия чрез светлосенки и контрасти’

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments

Leave A Comment