НачалоАпартаментиУдивителен интериор на тристаен апартамент, от студио KYD BURO

Удивителен интериор на тристаен апартамент, от студио KYD BURO

Удивителен интериор на тристаен апартамент, от студио KYD BURO

Както се подразбира от заглавието, този прекрасен тристаен апартамент е проектиран от студио KYD BURO. Апартаментът е предназначен за младо семейство и именно на това се дължат многото светлина и успокояващите цветове, които са отправна точка на този интериор. Пространството на жилището е изпълнено с много светлина и повече неутрални цветове, но благодарение на цветните щрихи, апартамента притежава свой собствен характер.

 

Местоположение на апартамента

Местоположението на жилището се оказало определящ фактор, когато собствениците избирали цветовете и настроението в интериора. Локацията е Приморският район в Санкт Петербург, който се намира в непосредствена близост до голям панорамен парк.

Жилищната сграда, в която е разположен апартамента била призната за най-добрата в конкурса „Зелени награди“ и то за две поредни години. Сградата има сертификат BREEM и е построена в съответствие с най-строгите стандарти за безопасност. Архитектурното решение на жилищния комплекс е проектирано по скандинавска традиция и стилистиката на тристайния апартамент подкрепя тази тенденция.
Разпределение на апартамента

Между входа и кухнята дизайнерите са проектирали една прегледа от декоративни решетки. Тази конзола пропуска светлина и в двете посоки, като по този начин едновременно разделя и обединява коридора и основното помещение. В коридора има отредено място за пералнята, създадени са рафтове за обувки, а единия от тях дори служи и като пейка. В антрето виждаме огромно огледало, стигащо до тавана и рамкирано с бял дъб, както и лампа насочена към входната врата.

Цветове

В апартамента се наблюдават три основни цвята – бял фон, съчетан със светло дърво и контрастиран от тюркоазени елементи. Светлият тюркоаз се използва в тапицерията на дивана в хола, кухненската престилка, стенните панели на леглата в детската стая, както и в една мозайка, изработена от скандинавски мотиви и украсява интериора на ваната.

Довършителни материали

Стените на апартамента предимно са боядисани с боя, а на места са покрити с теракот. Стените в кухнята са покрити с микро-цимент, устойчив на износване, а подът е изработен от дъб. Антрето и кухнята са изработени от гранит, а в банята наблюдаваме плочки с тюркоазена мозайка.Сподели
Оцени статията

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорния дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Вашият коментар