HomeАпартаментиУдивителен интериор на тристаен апартамент, от студио KYD BURO

Удивителен интериор на тристаен апартамент, от студио KYD BURO

Както се подразбира от заглавието, този прекрасен тристаен апартамент е проектиран от студио KYD BURO. Апартаментът е предназначен за младо семейство и именно на това се дължат многото светлина и успокояващите цветове, които са отправна точка на този интериор. Пространството на жилището е изпълнено с много светлина и повече неутрални цветове, но благодарение на цветните щрихи, апартамента притежава свой собствен характер.

 

Местоположение на апартамента

Местоположението на жилището се оказало определящ фактор, когато собствениците избирали цветовете и настроението в интериора. Локацията е Приморският район в Санкт Петербург, който се намира в непосредствена близост до голям панорамен парк.

Жилищната сграда, в която е разположен апартамента била призната за най-добрата в конкурса “Зелени награди” и то за две поредни години. Сградата има сертификат BREEM и е построена в съответствие с най-строгите стандарти за безопасност. Архитектурното решение на жилищния комплекс е проектирано по скандинавска традиция и стилистиката на тристайния апартамент подкрепя тази тенденция.
Разпределение на апартамента

Между входа и кухнята дизайнерите са проектирали една прегледа от декоративни решетки. Тази конзола пропуска светлина и в двете посоки, като по този начин едновременно разделя и обединява коридора и основното помещение. В коридора има отредено място за пералнята, създадени са рафтове за обувки, а единия от тях дори служи и като пейка. В антрето виждаме огромно огледало, стигащо до тавана и рамкирано с бял дъб, както и лампа насочена към входната врата.

Цветове

В апартамента се наблюдават три основни цвята – бял фон, съчетан със светло дърво и контрастиран от тюркоазени елементи. Светлият тюркоаз се използва в тапицерията на дивана в хола, кухненската престилка, стенните панели на леглата в детската стая, както и в една мозайка, изработена от скандинавски мотиви и украсява интериора на ваната.

Довършителни материали

Стените на апартамента предимно са боядисани с боя, а на места са покрити с теракот. Стените в кухнята са покрити с микро-цимент, устойчив на износване, а подът е изработен от дъб. Антрето и кухнята са изработени от гранит, а в банята наблюдаваме плочки с тюркоазена мозайка.Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment