НачалоАпартаментиМалък апартамент в Словакия след неговото пълно преобразяване

Малък апартамент в Словакия след неговото пълно преобразяване

Какво по-предизвикателно за един млад архитект от напълно опустошен апартамент в Братислава, Словакия. Архитектът е Рудолф Лесняк от студио RULES, чийто модерен проект на апартамент ви показахме скоро.
Мисията на дизайнера не е лесна, като се има в предвид, че площта на малкият апартамент е 51 кв.м, а желанието на собствениците – да живеят в модерен и удобен дом. Основната идея на архитект Лесняк била да избегне използването и поставянето на ненужни мебели и декорации, чрез което да спести място за наистина важните детайли. Както вече стана ясно, апартаментът бил напълно опустошен, което дало пълна свобода на архитекта и му позволило да мисли мащабно. Всички мебели са направени по поръчка и по мярка, така че да заемат възможно най-малко място.
malak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-1g
Една от най-интересните акценти в апартамента е неговото осветлението и по точно начина, по който то е поставено и работи. Съвременните LED осветителни тела са поставени на ключови точки в жилището, а цветовете на излъчваната от тях светлина се сменят според настроението на собствениците. Регулирането на интензитета и цвета на светлината става посредством вградени в стената панели за управление.
Фокусната точка във всекидневната определено е „живата стена“, върху която откриваме вечно зеленото цвете „Golden Pothos“. Архитект Лесняк споделя, че обича да използва живи растения в своите проекти, тъй като те пречистват въздуха и имат положително въздействие върху здравето и психиката.
Интересно е да се видят нови технологии в лицето на съвременното осветление излъчващо ярка светлина в различни цветове в съчетание с прекрасните зелени растения, които се спускат по стената.
malak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-2g malak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-4g malak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-3gmalak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-5g malak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-7g malak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-6gmalak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-8g malak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-910g malak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-9g malak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-911gmalak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-912g malak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-914g malak-apartament-v-slovakiq-i-negovoto-palno-preobrazqvane-913g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.