HomeАпартаментиДали малките апартаменти са домовете на бъдещето ?

Дали малките апартаменти са домовете на бъдещето ?

Животът в малък апартамент винаги се свързва с неудобства, лишения и различни други терзания, които са свързани с липсата на място. Ние пък твърдим, че да живееш в малък апартамент, не означава непременно да се чувствуваш ощетен и буквално “притиснат в ъгъла”.

В тази статия ще разгледаме тезата, че малките апартаменти са домовете на бъдещето и дори ще надникнем в един конкретен апартамент, където ще анализираме “неудобствата” от малкото пространство, но за това по-късно.

В големите гъсто населени райони, малките апартаменти определено СА домовете на бъдещето. Малките жилища предлагат практично решение за семеен дом, като предлагат уют и ниски сметки, поради малкото количество квадратни метри ( за отопление, обзавеждане, чистене и др).

dali-malkite-apartamenti-sa-domovete-na-badeshteto-1g

Другото голямо предимство при малките апартаменти е, че има все повече примери и идеи за тяхното обзавеждане. Ето един такъв страхотен пример за малко жилище, намиращо се в Одеса, Украйна. Мини апартаментът има много приветлив и уютен интериор, който е дело на дизайнера Denis Svirid.

Като цяло, интериорният дизайн на този апартамент е концентриран върху дървените повърхности, което придава уют и топлина на всяка стая. Забелязваме много и най-различни места за съхранение, въпреки оскъдните размери на жилището. Голям плюс на този апартамент е високия му таван, който позволява поставянето на стаите на две нива и от там – разширяване на пространството. Всекидневната, в която се помещават, както кухнята и трапезарията, така и малкия домашен офис и библиотеката, е в бял цвят с цел създаване на оптична илюзия за по-голямо пространство.

Въпреки, че това е един наистина малък дом, той предлага модерно и комфортно пространство. Интериорният дизайн е удобен, практичен и функционален. Това, което установихме ние е, че когато липсва пространство е добре да се погледне върху интериора по един нестандартен начин, така че той да се преобрази в нещо многофункционално и практично, което ще успее да задоволи нуждите на обитателите на жилището.

И накрая, отговора на въпроса “Дали малките апартаменти са домовете на бъдещето ?” според нас е – ДА!

dali-malkite-apartamenti-sa-domovete-na-badeshteto-2g dali-malkite-apartamenti-sa-domovete-na-badeshteto-4g dali-malkite-apartamenti-sa-domovete-na-badeshteto-3gdali-malkite-apartamenti-sa-domovete-na-badeshteto-5g dali-malkite-apartamenti-sa-domovete-na-badeshteto-7g dali-malkite-apartamenti-sa-domovete-na-badeshteto-6gdali-malkite-apartamenti-sa-domovete-na-badeshteto-8g dali-malkite-apartamenti-sa-domovete-na-badeshteto-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.