HomeАрхитектураKalesma – символ на гостоприемството на Миконос

Kalesma – символ на гостоприемството на Миконос

Kalesma е плод на сътрудничество между K-Studio, Studio Bonarchi в интериорния дизайн и стилизирането, и собствениците на хотела, което свързва модернизма с местната традиция. Kalesma преоткрива гостоприемството на жителите на Миконос, като предлага лежерно участие в живота на острова.

Kalesma не е точно хотел. По-скоро представлява традиционното Миконоско село. Има местна поговорка, която казва, че когато една двойка създаде семейство, така те правят село, т.е. те ще построят дом, който ще расте през годините, за да приюти поколение след поколение. Kalesma преосмисля концепцията за разширения семеен дом, като гостоприемна и уютна дестинация, която кани гостите да се свържат със същността на живота на Цикладите.

Запленени от суровата красота на сухия скалист пейзаж и тъмносиньото море и вдъхновявайки се от простотата на излъчването на острова, ние проектирахме „село“ от бели, варосани студия и вили, подредени параметрично, сякаш изтъквайки пейзажа, около централната „plateia“ или общото пространство. Разположен на билото на хълм в северозападната част на острова, хотелът е уникално разположен, така, че да се насладите на изгрева на изток, и на залеза на запад. Общите части, уелнес зоната и бутикът са разположени в най-горната част на обекта, за да се гарантира, че тези гледки могат да бъдат оценени от всеки гост докато релаксира, плува в басейна или вечеря на терасата. Запазен е традиционният мелничен камък, наречен „Алони“, използван за мелене на жито, който днес е превърнат в платформа за медитация, от която гостите могат да се насладят на залеза.

Хотелът разполага с 25 апартамента и 2 вили, всяка със собствена тераса към басейна и изглед към морето. Вътрешните и външните пространства са равни по размер и са свързани по между си. Входът е през малък вътрешен двор, където на външния душ можете да измиeте пясъка. Апартаментите са разделени на спално/жилищно пространство и бани, като пространството се споделя поравно между тях, така че гостите да могат да се насладят хармонично и на двете дейности. Пространствата оформят и терасата, която разполага с зони за отдих и хранени, с гледка към собствен басейн и несравнима открита панорама към Егейско море.

 

 

Разгледайте и Стил на Миконос от австралийски дизайнер

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment