HomeНовиниНай-желаната професия за 2021 е…

Най-желаната професия за 2021 е…

Интериорен дизайнер се оказва най-желаната професия за 2021. Все повече хора искат да се запознаят с идеите и принципите на интериорния дизайн и да ги приложат, за да подобрят средата си на живот. С това все повече нараства интереса към професията и към професионалистите от този бранш.

 

 

 

Какво споделят обучаващите се?

Част от студентите в курса по интериорен дизайн на дизайнерската академия към Нет Ит споделят, че искат да превърнат интериорния дизайн в бъдеща професия, а част от тях търсят начин да създадат перфектното дизайнерско решение за собственото си жилище.

В курса по интериорен дизайн на Design Academy към Нет Ит, студентите се запознават в детайли както с техническата, така и с дизайнерската част на нещата.

Какви познания трябва да има интериорния дизайнер?

Един професионален интериорен дизайнер трябва много добре да е запознат, както със законовите изисквания, възможностите, които едно помещение има, чисто от конструктивна и строителна гледна точка, така и със стиловете, но и да е в течение с тенденциите в дизайна. Също така, той трябва да умее да покаже дизайнерските идеи, използвайки специализиран софтуер за визуализация. Всичките тези неща, и много повече, се изучават в практическият курс по интериорен дизайн на Design Academy.

Защо тази професия е много привлекателна за някои хора?

Професията на интериорния дизайнер е много интересна и вълнуваща за хората, защото тя не е монотонна. Всяко едно помещение носи своя характер и индивидуалност, има определено приложение и изисква отделно внимание. Работата на интериорния дизйанер е свързана с притежаване на голям набор от умения, както технически, така и общо-културни познания, свързани с арта и историята на културата и дизайна. Не на последно място са и така наречените меки умения, т.е. организационни, комуникационни и презентационни умения. Ако един интериорен дизайнер не умее добре да организира работата си и да я презентира, той няма да успее да достигне до желаната аудитория и в последствие, до желаната реализация. Също така, интериорния дизайнер трябва добре да умее да изслушва клиента си и да изгради добра комуникация с него, да съумее да предложи адекватни решения и да вземе в предвид индивидуалните му предпочитания, за да създаде дизайна, който да бъде одобрен и харесан.

Къде е мястото на интериорния дизайнер в съвремието?

Факт е, че все повече хора търсят помощта на интерирен дизайнер при проектирането и декорирането на жилището си, а когато става въпрос за обществени пространства, нещата са още по-сериозни. Един добре планиран интериорен дизайн на хотел или заведение може да привлече вниманието на клиенти и да се прочуе много бързо, а лошите интериорни решения отблъскват желанието на хората да посетят този обект отново. Следователно, все повече се търси професионална намеса при проектирането и реализирането на интериорния дизайн.

Живеем в динамичен свят, в който съвременният човек много лесно се докосва до голямо количество информация и новини. Има безкраен избор от материали, текстури, технологични решения и мебели. Интериорния дизайнер е добре запознат с това и винаги може да предложи най-добрия вариант за решение на един интериорен проблем и да превърне „дефекта“ в ефект.

Лукс ли е интериорния дизайн?

Дизайнерските решения на стилизиране на дома вече не са лукс или прищявка, а все повече се превръщат в нужда на съвременния човек, тъй като той има нужда от удобства, комфорт и дом, който ще отговори на всичките стандарти на динамичния му живот.

Дизайнерското решение не означава дом, обзаведен със скъпи материали, мебели и вещи, а дом дизайниран в унисон с комфорта, вкуса и предпочитанията на обитаващите го, абсолютно персонализиран и отговарящ на индивидуалните изисквания.

Ако и вие сте любител на интериорния дизайн, търсите нова кариера и/или всичко до тук ви се струва интересно, запишете се на курса на Design Academy към Нет Ит и се впуснете в едно незабравимо приключение! Ще завършите със голям набор от знания и умения, проекти за първото си портфолио и стойностен официален документ – Удостоверение за професионално обучение, по образец на МОН.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments
  • Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

    September 11, 2022

Leave A Comment