HomeАпартаментиКак се живее добре в мансарда с площ от 20м² ?

Как се живее добре в мансарда с площ от 20м² ?

Таванските помещения или така наречените мансарди са интересни жилища, които предлагат предимно малки жилищни площи със скосени тавани (понякога и доста ниски) и в повечето случай са оборудвани с прозорци тип капандура. Именно заради своите размери и не традиционните прозорци, мансардите са по-трудни за обзавеждане и при проектирането им се изисква повече внимание и по-прецизно планиране на детайлите. Нека разгледаме интериорният дизайн на едно таванско помещение, който показва интересни и полезни идеи.

kak-se-jivee-dobre-v-mansarda-s-plosht-ot-20m-1g

Таванското помещение, което ще разгледаме в тази статия се намира в сърцето на Барселона и е истински пример за красива и творческа организация на малко пространство. Може би ви звучи невероятно, но миниатюрното помещение разполагащо само с 20 м² и въпреки това, съдържа всичко необходимо за спокоен и комфортен живот.

Жилището е разположено на последният етаж на старинна жилищна сграда и е със специфична правоъгълна форма, която финишира с купол, така че основната цел тук е интериора да отговаря на автентичността на сградата. Резултатът от този стремеж е жилище, притежаващо елегантен и интересен интериорен дизайн, където всяко кътче е естетически привлекателно, но има и практическо предназначение. Създадено е помещение с отворен план, в което откриваме всекидневна с работно пространство, кухнекси бокс и малка трапезария. Спалнята е разположена в пространството под купола, където се радва на малко, но уютно пространство и невероятни гледки от прозорците.

Цялата мансарда е реновирана и подготвена да посрещне всички нужди на собствениците, които водят забързан модерен живот. Не се съмняваме, че ще срещнете кътче, мебел или декорация, които да ви пленят, тъй като тук безспорно изобилства от добри и креативни идеи.

kak-se-jivee-dobre-v-mansarda-s-plosht-ot-20m-2g kak-se-jivee-dobre-v-mansarda-s-plosht-ot-20m-3g kak-se-jivee-dobre-v-mansarda-s-plosht-ot-20m-4gkak-se-jivee-dobre-v-mansarda-s-plosht-ot-20m-5gkak-se-jivee-dobre-v-mansarda-s-plosht-ot-20m-6gkak-se-jivee-dobre-v-mansarda-s-plosht-ot-20m-7gkak-se-jivee-dobre-v-mansarda-s-plosht-ot-20m-8gkak-se-jivee-dobre-v-mansarda-s-plosht-ot-20m-9gkak-se-jivee-dobre-v-mansarda-s-plosht-ot-20m-910g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.