HomeОбзавежданеКак да "оцелеем" при смяна на жилището?

Как да "оцелеем" при смяна на жилището?

Повечето от вас най-вероятно са сменявали жилището си поне веднъж и от опит знаят, че това е дългия, отегчителен и често стресов период. Тези от вас, на които им предстои да сменят жилището си ще са облагодетелствани от нашата статия. В нея ще разгледаме внимателно процеса на пренасянето, най-отегчителните, трудоемки и неприятни моменти, както и много идеи и предложения за тяхното облекчаване. Ще разгледаме тънкостите на самото преместване на мебели и предмети, трикове за пестене на време и енергия и различни начини за мотивация.

Подкупете себе си с нещо невероятно

kak-da-otseleem-pri-smqnata-na-jilishte-01g

Какво по-мотивиращо от нещо, което да очаквате с нетърпение, когато най-сетне завърши преместването. Това ще е светлината в края на тунела, нещото, което ще ви държи под пара и заредени с желание. То може да бъде всичко – нова декорация, личен подарък за самите вас или нещо за цялото семейство. Без значение какъв подарък сте си приготвили, важното е да ви мотивира към по-скорошното установяване в новото жилище.

Багаж от първа необходимост

kak-da-otseleem-pri-smqnata-na-jilishte-2g

Най-вероятно ще наемете хамали, за да пренесат мебелите и предметите с големи размери. На вас се пада честа да пренесете всичко останало. Не забравяйте при опаковането на багажа да приготвите няколко куфара или кашона с неща от първа необходимост. На никого няма да му е приятно да се налага да търси в купищата кашони сешоар или важни документи. Пригответе си и няколко чифта работно облекло за първите дни от престоя ви в новия дом, за да не се налага да закъснявате за работа, докато търсите какво да облечете.

Представете си, че ще прекарате два или три дни в хотел. Кое е най-важното, без което не можете? И не само това, погледнете сериозно на въпроса с ежедневните ви нужди и подгответе освен очевидното (четка за зъби, сапун и дезодорант) и неща като тефтер с телефони, витамини и всичко друго, което използвате в един нормален ден.

Предварително определете място за кашоните

kak-da-otseleem-pri-smqnata-na-jilishte-3g

Нека си го кажем направо – без значение колко сте организирани, ще има много кашони, купища кашони! И както сами се досещате, разопаковането им и подреждането в новия дом ще отнеме много време. За някой от тях ще има място, но много ще останат безразборно разхвърляни във всички стаи и без съмнение ще ви пречат.

Ако искате да избегнете това, изберете помещение за временното складиране на тези кутии. Идеалната стая е тази, която не изисква незабавно да бъде подредена и декорирана. Какво ще кажете за тоалетната или дрешника (ако разполагате с такъв)? Ако се съобразите с това, със сигурност ще благодарите на себе си по-късно.

Възползвайте се от безпорядъка

kak-da-otseleem-pri-smqnata-na-jilishte-4g

Когато говорим за преместване в ново жилище – безпорядъка е неизбежен. Докато разопаковате багажа си, ще откриете много неща, които просто нямат място в новото ви жилище. Стари дрехи, играчки, сувенири и всичко останало, което сметнете за ненужно може да помогне на вас и на много други. Тези неща могат да бъдат дарени на домове за сираци и бедни хора, а старата прахосмукачка или вазата, подарък от свекървата, която никога не сте харесвали, могат да бъдат продадени в някой онлайн аукцион (например prodavalnik.com).

Бъдете реалисти, относно помощта, от която се нуждаете

kak-da-otseleem-pri-smqnata-na-jilishte-5g

Хей всички вие “мога си сам“, този съвет е за вас – когато имате нужда от помощ, потърсете я! Когато една работа изисква по-голямо усилие, за да бъде свършена, просто помолете приятел за помощ. Не хабете средства, когато се налага да пренасяте багажа си. Няколко лева платени на хамалите по-малко, могат да ви костват над пет курса с личният ви автомобил. Така че, винаги преценявайте трезво от колко и каква помощ имате нужда.

Надяваме се съветите ни да са били от полза. Също така ще се радваме, ако и вие споделите с нас, съвето, които сте научили от последното си местене.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.