HomeДетска стаяКак да обзаведем детската стая според Фън шуй

Как да обзаведем детската стая според Фън шуй

Като родители всички ние искаме да осигурим за нашите деца спокойна и креативна обстановка в личната им стая, чрез която да растат с усмивка. Основната цел на Фън Шуй е да трансформира дома ни, като осигури здравословна, изпълнена с любов и сигурност среда с чиста и положителна енергия. 

Детската стая обзаведена и декорирана според правилата на Фън Шуй ще осигури, както емоционална, така и физическа подкрепа по време на хилядите различни преживявания и емоции, които съпътстват живота на всяко дете, докато то расте. 

В редовете и примерите по-долу ще ви запознаем с някои от основните Фън Шуй правила, които трябва да съобразите при оформяне на интериора на детската стая.

kak-da-obzavedem-detskata-staq-spored-fan-shui-1g

  • Едно от най-важните правила на Фън Шуй за детската стая е леглото да се превърне във фокусна точка на стаята. Препоръчва се да НЕ поставяте леглото на детето си под прозорец или така, че то да спи с гръб към вратата на стаята. Ако е възможно направете така, че около леглото да няма никакви електрически уреди.
  • Според философията на Фън Шуй, домът трябва да изразява времето, в което живеем сега, а не нашето минало, така че се препоръчва стари и неизползвани предмети да се премахват периодично, особено от детската стая.
  • Не дръжте в детската стая неща, които имат връзка с вода (аквариум и други подобни), особено ако детето ви страда от астма.
  • Детската стая винаги трябва да бъде подредена. Постарайте се да създадете у детето си навик винаги след игра или преди лягане да подрежда стаята си. Подредената стая създава спокойно усещане, а изграденият у детето ви навик да подрежда ежедневно своята стая ще е един голям плюс в неговия живот.
  • Когато е възможно, погрижете се някой от мебелите в детската стая, а защо не и всички да са в двойка, за да създават енергия на общуване и споделяне.
  • Най-подходящата декорация за детската стая са неща, изработени или нарисувани от нашите деца, както и награди, спечелени от тях.

kak-da-obzavedem-detskata-staq-spored-fan-shui-2g

kak-da-obzavedem-detskata-staq-spored-fan-shui-4g kak-da-obzavedem-detskata-staq-spored-fan-shui-5g kak-da-obzavedem-detskata-staq-spored-fan-shui-6g kak-da-obzavedem-detskata-staq-spored-fan-shui-7g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.