НачалоДетска стаяКак да обзаведем детската стая според Фън шуй

Как да обзаведем детската стая според Фън шуй

Как да обзаведем детската стая според Фън шуй

Като родители всички ние искаме да осигурим за нашите деца спокойна и креативна обстановка в личната им стая, чрез която да растат с усмивка. Основната цел на Фън Шуй е да трансформира дома ни, като осигури здравословна, изпълнена с любов и сигурност среда с чиста и положителна енергия. 

Детската стая обзаведена и декорирана според правилата на Фън Шуй ще осигури, както емоционална, така и физическа подкрепа по време на хилядите различни преживявания и емоции, които съпътстват живота на всяко дете, докато то расте. 

В редовете и примерите по-долу ще ви запознаем с някои от основните Фън Шуй правила, които трябва да съобразите при оформяне на интериора на детската стая.

kak-da-obzavedem-detskata-staq-spored-fan-shui-1g

  • Едно от най-важните правила на Фън Шуй за детската стая е леглото да се превърне във фокусна точка на стаята. Препоръчва се да НЕ поставяте леглото на детето си под прозорец или така, че то да спи с гръб към вратата на стаята. Ако е възможно направете така, че около леглото да няма никакви електрически уреди.
  • Според философията на Фън Шуй, домът трябва да изразява времето, в което живеем сега, а не нашето минало, така че се препоръчва стари и неизползвани предмети да се премахват периодично, особено от детската стая.
  • Не дръжте в детската стая неща, които имат връзка с вода (аквариум и други подобни), особено ако детето ви страда от астма.
  • Детската стая винаги трябва да бъде подредена. Постарайте се да създадете у детето си навик винаги след игра или преди лягане да подрежда стаята си. Подредената стая създава спокойно усещане, а изграденият у детето ви навик да подрежда ежедневно своята стая ще е един голям плюс в неговия живот.
  • Когато е възможно, погрижете се някой от мебелите в детската стая, а защо не и всички да са в двойка, за да създават енергия на общуване и споделяне.
  • Най-подходящата декорация за детската стая са неща, изработени или нарисувани от нашите деца, както и награди, спечелени от тях.

kak-da-obzavedem-detskata-staq-spored-fan-shui-2g

kak-da-obzavedem-detskata-staq-spored-fan-shui-4g kak-da-obzavedem-detskata-staq-spored-fan-shui-5g kak-da-obzavedem-detskata-staq-spored-fan-shui-6g kak-da-obzavedem-detskata-staq-spored-fan-shui-7g

Сподели
Оцени статията

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорния дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.