НачалоОфисКак да направим домашния офис функционален и приятен

Как да направим домашния офис функционален и приятен

Независимо дали работите вкъщи или просто имате нужда от пространство, където да разработвате или довършвате проектите си, имате нужда от удобен и функционален домашен офис.  Понякога е много трудно да проектирате мястото, така че то да ви предразположи към работен процес, да ви накара да се почувствате вдъхновен и да ви зареди с ентусиазъм. Ако имате проблем с домашния офис или по-скоро с работната атмосфера у дома, то съветите в тази статия ще ви помогнат да подобрите много неща.

Изберете правилното място

 

На първо място трябва да решите къде точно ще се намира вашия офис. Ако имате няколко стаи на разположение, изберете тази, която е далеч от стаята за игри на децата ви, далече от хола – възможно най-тихото и спокойно кътче. В избраната от вас стая би било добре да има много и различни предмети, които със сигурност ще ви помагат да се вдъхновявате. Нещо друго върху, което трябва да помислите – вашият офис трябва да е лесно достъпен, в случай че работите с клиенти и те трябва често да ви посещават.

kak-da-napravim-domashniq-ofis-funktsionalen-i-priqten-2

Изберете правилните мебели

Изборът на мебели за домашния офис може да се окаже истинско предизвикателство. В конкретния случай не трябва да търсите най-красивите и най-удобни мебели, а да се огледате за тези, които са най-функционални. Столовете трябва да бъдат ергономични, бюрото е добре да има много отделни чекмеджета и места за съхранение. Като цяло се придържайте към семплия мебелен дизайн.

kak-da-napravim-domashniq-ofis-funktsionalen-i-priqten-3

Доброто осветление

В домашният офис осветлението е много важен детайл. Изберете такъв тип светлина, която най-добре действа на вашите очи. Хубаво е да имате големи прозорци, които да допускат максимално количество естествена светлина, но когато те липсват ще се задоволите и с изкуствено осветление.

 

kak-da-napravim-domashniq-ofis-funktsionalen-i-priqten-4

Добрата организация

Друга характерна черта на домашното работно място е добрата организация и възможно най-малкия безпорядък. Тази стая винаги трябва да бъде чиста и просторна. Опитайте се да поставяте всичко на мястото си, така че то да бъде лесно откриваемо, когато имате нужда от него. Ако използвате мястото всекидневно, постарайте се в края на всеки ден да отделите 5-10 минути за почистване и подреждане. Така няма да ви се налага да правите големи чистки в края на всеки месец и лесно ще откривате всичко необходимо.

Не пропускахте декорациите

Въпреки, че това е офис и той трябва да се усеща като такъв, в никакъв случай не го оставяйте без декорации. Добавете малки щрихи, които ще ви разведряват и променят настроението ви. Окачете няколко произведения на изкуството по стените или пък сложете снимки в рамки и ги наредете на различни места. Добра идея е да поставите и тук-там няколко свещи, които понякога да използвате, за да създадете релаксираща и спокойна обстановка.

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.