Trending News
HomeОфисКак да направим домашен офис функционален и приятен

Как да направим домашен офис функционален и приятен

Независимо дали работите вкъщи или просто имате нужда от пространство, където да разработвате или довършвате проектите си, имате нужда от удобен и функционален домашен офис.  Понякога е много трудно да проектирате мястото, така че то да ви предразположи към работен процес, да ви накара да се почувствате вдъхновен и да ви зареди с ентусиазъм. Ако имате проблем с домашния офис или по-скоро с работната атмосфера у дома, то съветите в тази статия ще ви помогнат да подобрите много неща.

Изберете правилното място

 

Как да направим домашен офис функционален и приятен

На първо място трябва да решите къде точно ще се намира вашия офис. Ако имате няколко стаи на разположение, изберете тази, която е далеч от стаята за игри на децата ви, далече от хола – възможно най-тихото и спокойно кътче. В избраната от вас стая би било добре да има много и различни предмети, които със сигурност ще ви помагат да се вдъхновявате. Нещо друго върху, което трябва да помислите – вашият офис трябва да е лесно достъпен, в случай че работите с клиенти и те трябва често да ви посещават.

kak-da-napravim-domashniq-ofis-funktsionalen-i-priqten-2

Изберете правилните мебели

Изборът на мебели за домашния офис може да се окаже истинско предизвикателство. В конкретния случай не трябва да търсите най-красивите и най-удобни мебели, а да се огледате за тези, които са най-функционални. Столовете трябва да бъдат ергономични, бюрото е добре да има много отделни чекмеджета и места за съхранение. Като цяло се придържайте към семплия мебелен дизайн.

 

kak-da-napravim-domashniq-ofis-funktsionalen-i-priqten-3

Доброто осветление

В домашният офис осветлението е много важен детайл. Изберете такъв тип светлина, която най-добре действа на вашите очи. Хубаво е да имате големи прозорци, които да допускат максимално количество естествена светлина, но когато те липсват ще се задоволите и с изкуствено осветление.

 

kak-da-napravim-domashniq-ofis-funktsionalen-i-priqten-4

Добрата организация

Друга характерна черта на домашното работно място е добрата организация и възможно най-малкия безпорядък. Тази стая винаги трябва да бъде чиста и просторна. Опитайте се да поставяте всичко на мястото си, така че то да бъде лесно откриваемо, когато имате нужда от него. Ако използвате мястото всекидневно, постарайте се в края на всеки ден да отделите 5-10 минути за почистване и подреждане. Така няма да ви се налага да правите големи чистки в края на всеки месец и лесно ще откривате всичко необходимо.

Не пропускайте декорациите

Въпреки, че това е офис и той трябва да се усеща като такъв, в никакъв случай не го оставяйте без декорации. Добавете малки щрихи, които ще ви разведряват и променят настроението ви. Окачете няколко произведения на изкуството по стените или пък сложете снимки в рамки и ги наредете на различни места. Добра идея е да поставите и тук-там няколко свещи, които понякога да използвате, за да създадете релаксираща и спокойна обстановка.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.