НачалоАпартаментиИнтериорен дизайн на апартамент с акцент върху осветлението [ ALL in Studio ]

Интериорен дизайн на апартамент с акцент върху осветлението [ ALL in Studio ]

Неотдавна ви запознахме с един проект на талантливите дизайнери от студио ALL in | Studio, който нашите читатели много харесаха. Ако сте го пропуснали, може да прочетете статията

Стилен апартамент със съвременен интериор в София [ AllIn Stuido ]

Днес ще ви запознаем с друг техен проект, който по нищо не отстъпва на предишния, който показахме. Въпросният проект беше представен наскоро в едно от най-четените онлайн списания за интериорен дизайн – Freshome. А днес ние имаме честа да го покажем и на вас, нашите любими читатели.

interioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-1g

Проектът носи имато „Атмосфера“, а неговата най-отличителна черта се върти около концепцията за светлината. Според главният проектант на интериора, светлината влияе на нашето благосъстояние, както и на настроението в стаята. Осветлението може да промени външния вид на едно помещение, без да се налага физически да правим никакви промени.

Осветлението също така насочва нашето внимание, оказва влияние върху нашите възприятия и поставя различни детайли и подробности във фокус. Светлината може да се използва, за да се раздели дадена стая, да се подчертае дадена област или да се създаде приемственост между интериора и екстериора.

Главната мисия на арх. Янев е да създаде три различни типа осветление и да покаже как един интериор, осветен от няколко вида осветление, може да изглежда и да се усеща различно. Нека погледнем трите варианта …

Вариант „On Line“

interioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-2g

Апартаментът е в режим на готовност и може да посрещне повечето нужди на живеещите в него, когато те се приберат у дома. Осветлението на всички области в жилището е равномерно, забелязваме работата на осветителните тела върху тавана и в близост до стените. Отоплението и вентилацията са активни, а завесите са вдигнати, така че и външната среда също е част от атмосферата в апартамента.

Вариант „Fine Line“

interioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-3g В тази конфигурация апартаментът е в енергоспестяващ режим. Активните осветителни тела са въртящите се лампи на тавана, които излъчват концентрирана светлина, както и скритото LED осветление. Мултимедията също е активирана с цел подобряване на отпускащата атмосфера. Тази сцена е идеална за гледане на телевизия, четене на книги, релакс, както и за аперитив с приятели.

Вариант „Air Line“

interioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-4g Тук осветлението играе специфична роля. Голямата мраморна стена в хола излъчва мека светлина, луничките над кухненския остров, скритото осветление и лампите висящи над масата също са активирани. От аудиото се носи приятна класическа музика. Тази настройка е подходяща, както за подвизи в кухнята, така и за семейно събиране около масата.

interioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-6g interioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-7g interioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-8ginterioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-9g interioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-910g interioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-911g interioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-912ginterioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-913g interioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-914g interioren-dizain-na-apartament-s-aktsent-varhu-osvetlenieto-all-in-studio-915g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.