НачалоСпалняИнтериор на спалня съчетаващ класическа и модерна визия

Интериор на спалня съчетаващ класическа и модерна визия

Въпреки че модерният и класическият стил са далеч един от друг и като цяло притежават различни характеристики и отличителни черти, съчетанието между тях е едно интересно решение. Мебелите, декорациите и принтове, характерни за класическите интериори, изглеждат страхотно, съчетани с модерното осветление, довършителни материали и подови настилки. В статията сме ви приготвили вдъхновяващ пример, който показва как сблъсъка на две различни епохи ражда една интересна колаборация, която е изключително приятна за сетивата.

Проектът е дело на руския интериорен дизайнер Регина Урм, която има афинитет към смесването на модерното и класическото. Спалнята е част от семейна вила, намираща се в близост до Санкт Петербург, чиито интериор е решен в класически стил.

interior-na-spalnq-sachetavasht-klasicheska-i-moderna-viziq-3g

Първата дума, която изникна в главата ми, когато видях този интериор беше „аристократичен“, но след като разгледах внимателно детайлите, постепенно започнах да гледам на него като на романтично и спокойно местенце – една чудесна спалня. Орнаментиката, дърворезбата, наличието на детайли в златисто и мебелите в класически стил утвърждават аристократичното влияние на интериора, но пък от друга страна скритото LED осветление, огледалата и модерния ламиниран паркет ни връщат в реалността на този век.

Цветовете са в предимно неутралния спектър, с изключение на акцентиращите, които са няколко различни тонове на лилавото. Стените са решени в един много приятен нюанс на бежовото, като по този начин създават усещане за спокойствие.

interior-na-spalnq-sachetavasht-klasicheska-i-moderna-viziq-1g interior-na-spalnq-sachetavasht-klasicheska-i-moderna-viziq-2g interior-na-spalnq-sachetavasht-klasicheska-i-moderna-viziq-4g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.