HomeАпартаментиМалък апартамент с оригинален интериорен дизайн [30 м]

Малък апартамент с оригинален интериорен дизайн [30 м]

Истината за малките апартаменти е, че те са един вид произведение на изкуството. Те показват креативните виждания на своите дизайнери и възможността им да се справят с нестандартни задачи, осигурявайки на своите клиенти удобството, уюта и практичността на интериора, от който те се нуждаят, въпреки основния проблем – липсата на пространство.
Днес дизайнерите Андрей и Алена Тимонина ни представят един от своите проекти, предназначен за младо момиче, което поискало малкото й жилище да притежава хол, кухня, спалня и да се запази, колкото е възможно повече свободното пространство.

malak-apartament-s-originalen-interioren-dizain-30-m-plan
 Първият куб е предназначен за антрето, банята и тоалетната, във втория са поместени кухненския бокс и спалнята, а в третия е разположена всекидневната.

Всекидневна

Това е най-светлата и проветрива част от цялото жилище, благодарение на големия прозорец, който заема голяма част от едната стена. Обзаведена е елегантно, с ниска мека мебел, семпла масичка за кафе и бели мебели. В стаята откриваме и работното място, както и интересна мултимедиина система, която предлага, както широкоекранен телевизор, така и проектор и екран монтирани на тавана.

Вниманието ни е привлечено от закачалките с геометрични форми над дивана. Те се използват предимно за декорация, както и за да предоставят достатъчно осветление в тъмните часове на деня.

malak-apartament-s-originalen-interioren-dizain-30-m-1g
malak-apartament-s-originalen-interioren-dizain-30-m-2g
malak-apartament-s-originalen-interioren-dizain-30-m-3g

Кът за спане

Спалнята се намира във вътрешността на куба. Тя е скрита от пряка видимост, въпреки че се намира в централната част на апартамента. Изграден е задигнат подиум, върху който е поставено двойно легло, а над него – няколко семпли рафтове с декорации и нощни лампи.

malak-apartament-s-originalen-interioren-dizain-30-m-4g

Кухня

Красив минималистичен дизайн с бяла фасада, интегриран в куба и част от коридора, където са изградени удобна работна зона и места за складиране на аксесоари и продукти. Дизайнът на кухненската зона е максимално изчистен, а присъствието на стъкло подсилва минималистичното усещане. Яркото осветление на работното място напълно компенсира липсата на естествена светлина.

malak-apartament-s-originalen-interioren-dizain-30-m-5g malak-apartament-s-originalen-interioren-dizain-30-m-6g
malak-apartament-s-originalen-interioren-dizain-30-m-7
malak-apartament-s-originalen-interioren-dizain-30-m-8

Баня

Въпреки малката си площ (4 м²), банята разполага с всичко необходимо, включително вграден гардероб с рафтове за аксесоари, разположени над тоалетната. Интериорът е семпъл, решен в сиво и бяло, без ненужни декорации и предмети. Осветителните тела във формата на висулки действат като декорация и успешно завършват визията на малкото помещение.
malak-apartament-s-originalen-interioren-dizain-30-m-9
malak-apartament-s-originalen-interioren-dizain-30-m-910

malak-apartament-s-originalen-interioren-dizain-30-m-911g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments
  • Перфектно ще строя подобно нещо само че бунгало сухо строителство

    November 8, 2016

Leave A Comment