НачалоКъщиИновационен проект за къща, която се строи за 45 дни

Иновационен проект за къща, която се строи за 45 дни

„Времето е пари“ – може би звучи банално, но всъщност това е точно така. Тази фраза става все по-актуална в забързаният и постоянно развиващ се свят, в който живеем. Архитектурата и интериорният дизайн са ниши, които технологично се развиват бързо и колоритно, а ние сме тук, за да ви показваме последните идеи, тенденции и иновации в тези сфери.

inovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-1g

Едни от основните недостатъци на новото строителство на къщи е времето, което отнема тяхното построяване и цената, която трябва да платим за това. Архитектите от FELIPE ASSADI имат интересно предложение, което драстично ще намали, както времето, така и цената за построяване на ново жилище.

Става въпрос за прототип на модерна жилищна сграда, която се състои от няколко модула. Първият такъв дом е сглобен миналата година (2014 г.) в Чили, като за изграждането му са били нужни само 45 дни.

Къщата се състои от четири идентични модула с размери 3.5 метра на 6 метра. Това са максималната ширина и височина на модулите, която позволява на екипа да ги транспортира без полицейски ескорт. Интериорът е структуриран в 3 спални, 2 бани с тоалетни, килер и общо жилищно пространство с кухня и трапезария. 

Общото пространство, получено от комбинирането на четирите модула покрива площ от 80 м². Благодарение на факта, че къщата е направен от отделни модули, бъдещи клиенти ще могат да редактират тяхната конфигурация, според собствените си нужди и предпочитания.

Конструкцията на къщата е от желязо, което предлага здравина и стабилност, а боровият материал, използван за стените, пода и тавана, както и за някои елементи на екстериора на сградата ви карат да се чувствате топло и удобно, като в нормална къща. Стъклени фасади предлага отворени стаи с прекрасни гледки и позволява на естествената светлина да достига до всички области на къщата.

Проектът е нестандартен, но и лесно достъпен, което позволява на потенциалните клиенти сами да разработят своя дом мечта и да го поставите на желано от тях място. Една страхотна идея за ваканционни жилища.

inovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-2g inovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-3g inovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-4ginovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-5ginovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-6ginovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-7ginovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-8ginovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-9g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.