НачалоКъщиИновационен проект за къща, която се строи за 45 дни

Иновационен проект за къща, която се строи за 45 дни

Иновационен проект за къща, която се строи за 45 дни

„Времето е пари“ – може би звучи банално, но всъщност това е точно така. Тази фраза става все по-актуална в забързаният и постоянно развиващ се свят, в който живеем. Архитектурата и интериорният дизайн са ниши, които технологично се развиват бързо и колоритно, а ние сме тук, за да ви показваме последните идеи, тенденции и иновации в тези сфери.

inovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-1g

Едни от основните недостатъци на новото строителство на къщи е времето, което отнема тяхното построяване и цената, която трябва да платим за това. Архитектите от FELIPE ASSADI имат интересно предложение, което драстично ще намали, както времето, така и цената за построяване на ново жилище.

Става въпрос за прототип на модерна жилищна сграда, която се състои от няколко модула. Първият такъв дом е сглобен миналата година (2014 г.) в Чили, като за изграждането му са били нужни само 45 дни.

Къщата се състои от четири идентични модула с размери 3.5 метра на 6 метра. Това са максималната ширина и височина на модулите, която позволява на екипа да ги транспортира без полицейски ескорт. Интериорът е структуриран в 3 спални, 2 бани с тоалетни, килер и общо жилищно пространство с кухня и трапезария. 

Общото пространство, получено от комбинирането на четирите модула покрива площ от 80 м². Благодарение на факта, че къщата е направен от отделни модули, бъдещи клиенти ще могат да редактират тяхната конфигурация, според собствените си нужди и предпочитания.

Конструкцията на къщата е от желязо, което предлага здравина и стабилност, а боровият материал, използван за стените, пода и тавана, както и за някои елементи на екстериора на сградата ви карат да се чувствате топло и удобно, като в нормална къща. Стъклени фасади предлага отворени стаи с прекрасни гледки и позволява на естествената светлина да достига до всички области на къщата.

Проектът е нестандартен, но и лесно достъпен, което позволява на потенциалните клиенти сами да разработят своя дом мечта и да го поставите на желано от тях място. Една страхотна идея за ваканционни жилища.

inovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-2g inovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-3g inovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-4ginovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-5ginovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-6ginovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-7ginovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-8ginovatsionen-proekt-za-kashta-koqto-se-stroi-za-45-dni-9g

Сподели
Оцени статията

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорния дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.