HomeДекорацияИдеи за дизайн на всекидневна

Идеи за дизайн на всекидневна

Много от вас ще кажат, че зимата не е най-подходящото време за ремонти на основното жилищно пространство – всекидневна. Напротив, зимата може да се окаже точното време за ремоделиране на вашия интериорен дизайн. В момента има изобилие от дизайнерски тенденции и свежи идеи, които отразяват най-доброто, което сезонът може да предложи. Ако искате да придадете по-уютен вид на вашия хол, тази статия ще ви предложи няколко интересни идеи, без да се налага да правите цялостен ремонт на стаята. Една или две промени на дизайна, могат да променят драстично визията на хола ви и да го направят по-приятен през зимата.

Съвременна камина

Идеи за дизайн на всекидневнаИдеи за дизайн на всекидневна
Страхотно място върху, което да се концентрирате като за начало е камината. Дали ще е декоративна или истинска, тя винаги действа положително върху уюта и топлината на семейното огнище.  Традиционните камини изглеждат добре, дори и в съвременно жилище, въпреки че пазара е пренаситен от модерни и лъскави нови модели.

Подчертани стени


Ако поставянето на нова или подмяна на старата камина ви идва в повече, тогава може да направите нещо, което също толкова силно ще внесе промяна във вашата всекидневна. Акцентирането върху една от стените е нещо много модерно в момента и се превръща в масова практика. Изберете грабващ вниманието цвят, който добавя жизненост и преди всичко топлина на жилищното пространство. Изборът на правилен цвят е от изключителна важност в този случай. Най-голям ефект се постига, когато останалата част от стените ви са бели или поне светли.

Ъглови мебели


Ъгловите мебели не са нищо ново, разбира се, но в последно време стават все по-модерни.  Разгледайте мебелните магазини и изберете най-подходящата мебел, която би отивала на вашия хол. Ъглов диван или кътче за четене на книги е идеалния избор.

Поп Арт изкуство


Поп артът се завръща на мода, така че защо да не използвате някои детайли от 60-те години, за да оживите хола си през зимните месеци ? Поп арт графиките пасват идеално върху различни тапицерии за столове например или върху възглавничките върху дивана. Така ще ви остане и нещо весело и различно, след като свалите Коледната украса.

 Лампи и лампиони


Зимата може да се окаже и леко натъжаваща без достатъчно дневна светлина, която да поддържа всекидневната  светла и приветлива.  Изберете лампа, която може лесно да поставите, така че да се вписва в сегашния стил на стаята. Така наречените дъгови лампи, напоследък се налагат като задължителен декоративен елемент за всеки модерен дом.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.