Trending News
HomeАрхитектураХижа под наем с форма на триъгълник, изработена от рециклирани материали

Хижа под наем с форма на триъгълник, изработена от рециклирани материали

Днес ви представяме хижа, направена за Airbnb с форма на триъгълник, изработена от рециклирани материали, която ще се хареса на любителите на природата.

Напълно интегрирана в селскостопанската си среда, Gawthorne’s Hut от Camero Anderson architects е уникална кабина извън мрежата, която се намира в лавандулови полета и земеделски земи за производство на говеждо месо в покрайнините на Mudgee, NSW, Австралия. Проектиран да гарантира, че фермата остава печеливша и остава в семейството за бъдещите поколения, този дом от 40 кв.м се предлага под наем в airbnb.

Дизайнът на базираните в Австралия архитекти Camron Anderson, имитира съществуващите навеси за сено и се вписва перфектно в пейзажа. Покривът е с наклон 30° и слънчевите панели са ориентирани на север, осигуряващи електричеството на фермата. Малката кабина е насочена на север, където най-голямата слънчева енергия може да се съхранява и използва повторно, което я прави устойчива и извън мрежата. В същото време прозорците и вратите са разположени на юг, за да осигурят естествена вентилация през горещите дни и по-безопасна изолация за по-хладните нощи.

Архитектите на Cameron Anderson са използвали вече съществуващи и местни материали от фермата като основни строителни материали. Слънчевата електрическа система е скрита зад голям панел, а водоснабдяването се осигурява от огромен резервоар, който съхранява 40 000 литра вода. Със слънчева енергия, запас от батерии и резервоар за дъждовна вода, този дом е идеалното бягство за тези, които искат да излязат от рутината и да избягат от суматохата на ежедневието.

Рециклирани тухли и дървени панели покриват подовете и таваните, като придават вид на уютно и удобно гнездо за гостите. Всички мебели са от дърво или тухла, като таблата, която е ръчно изработена с тухли директно от стара сграда в съседната ферма. Рециклираните тухли служат и като разделители между вътрешните части. Проектирана да бъде къща за гости, всеки детайл в нея гарантира, че гостите са спокойни и се наслаждават на престоя си с помощта на лесни за намиране ключове за осветление и прости уреди, които не изискват инструкции за използването им.

 

 

Снимки: amber creative

Прочетете и за Впечатляваща планинска хижа с интериор от дърво и камък в италианските Алпи

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment