Trending News
HomeАпартаментиГениален проект за малък апартамент с подвижни стени

Гениален проект за малък апартамент с подвижни стени

Няма нищо по-удобно от това да можем да моделираме жилището си, когато и както поискаме, съобразено изцяло с моментните ни нужди. Дизайнерите и архитектите от студио MKCA ни показват как можем да използваме удобството на подвижните стени, за да улесним живота в малките апартаменти. След като провели задълбочено проучване в областта на микро жилищата и обстойно разгледали всички елементи, свързани с живот в такава среда, професионалистите от MKCA използвали всички натрупани знания, за да превърнат един микро апартамент в Ню Йорк с площ от 33 м² в една удобна и лесно променяща се среда за живеене.

genialen-proekt-za-malak-apartament-s-podvijni-steni-1g

Целта е проста – оптимално използване на малкото пространство. Идеята е да се направи така, че когато се използва един елемент, другите да бъдат скрити, а когато потрябват – да могат да бъдат достъпни с едно преместване на стена или плоскост. Въпреки оскъднитe размери, жилището предлага всички елементи, необходими за нормален живот. Собствениците разполагат с удобен работен кът, хол, кухня, трапезария, спалня, баня и мини гардероб.

За да се осъществи “изчезването и появяването” на цели зони в апартамента е поставена моторизирана плъзгаща се стена, която се движи от единия до другия край на стаята. С нейното движение се скрива или открива спалнята, за сметка на всекидневната. В средата на подвижната стена има въртяща се конзола, върху която е монтиран телевизора, така че той да може да бъде завъртан и към двете зони. С появяването на спалнята се осигурява достъп и до гардеробa, който иначе е скрит, а когато се използва хола се открива и удобно работно бюро.

Останалата част от малкото жилище е удобна и много добре подредена. Малката бяла кухня, която е максимално опростена и функционално обзаведена, семплата трапезария, както и мини банята, допълват частта от апартамента, която вече разгледахме и предлагат на собствениците една спокойна домашна атмосфера.

genialen-proekt-za-malak-apartament-s-podvijni-steni-2g genialen-proekt-za-malak-apartament-s-podvijni-steni-3g genialen-proekt-za-malak-apartament-s-podvijni-steni-4ggenialen-proekt-za-malak-apartament-s-podvijni-steni-5ggenialen-proekt-za-malak-apartament-s-podvijni-steni-6ggenialen-proekt-za-malak-apartament-s-podvijni-steni-5-1ggenialen-proekt-za-malak-apartament-s-podvijni-steni-7ggenialen-proekt-za-malak-apartament-s-podvijni-steni-8ggenialen-proekt-za-malak-apartament-s-podvijni-steni-9ggenialen-proekt-za-malak-apartament-s-podvijni-steni-910g genialen-proekt-za-malak-apartament-s-podvijni-steni-911g genialen-proekt-za-malak-apartament-s-podvijni-steni-912g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.